Hirdetés

Dino Crisis folytatáson és új játékokon is dolgozott volna a Capcom Vancouver

|

Kiderült, milyen projekteket hagyott félbe a 2018-ban bezárt csapat.

Hirdetés

2018. szeptemberében a Capcom úgy döntött, a továbbiakban nem tart igényt a kanadai, elsősorban a Dead Rising sorozaton dolgozó csapat munkájára. Rengeteg projekt végezte a kukában, ami meg elkészült, nem lett a legjobb - a srácok két utolsó játéka a Dead Rising 4 és az alig több mint fél évig futó mobilos Puzzle Fighter volt.

Hirdetés

A Game History Secrets mögött álló Liam Robertson több egykori dolgozóval beszélgetett, akik meséltek egy kicsit azokról a projektekről, melyekkel nem sikerült megnyerni a kiadó fejeseit. A csapat teljesen új franchise-okat szeretett volna létrehozni: legmesszebbre a Brazil kódnevű sci-fi shooterrel jutottak, amiben nagy hangsúlyt kapott a nyersanyagmenedzsment és a túlélés.

Dolgoztak még egy, akciódúsabb sci-fi projekten, a New Frontieren, ami a "Destiny előtti Destiny" lett volna, valamint egy a Ghosts 'n' Goblinson alapuló lövöldözős játékon, amiben a '70-es évek amerikájában, egy rendőrnő szerepében kellett volna részt vennünk paranormális lények és az emberek harcában.

Belekezdtek természetesen a Dead Rising 5 fejlesztésébe is, sőt, már a Dead Rising 4-gyel párhuzamosan dolgoztak rajta, új fejlesztőket vontak be, akik friss ötletekkel járultak hozzá. Tervben volt egy kisebb, a Dead Rising 2 és 3 között játszódó játék is, amiben két játékos Chuck és Katie Greene szerepében játszhatott volna kooperatívan.

Próbáltak a Capcom saját szellemi termékeit felhasználva ötletelni, pár hónapig dolgoztak egy Dino Crisis játék tervén, egy akcióorientált Resident Evil spin-offon, egy oldalnézetes Mega Man játékon, de a japán fejesek semminek nem adtak zöld utat. Talán nem is baj: a Resident Evil spin-offok nem sikerültek túl jól a közelmúltban, Mega Manből meg van épp elég.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)