Hirdetés

Durván beszólt a Unity vezetője a fejlesztőknek, akik nem préselnek ki minden fillért a játékosokból

|

Az ex-EA-s John Ricitiello nem fogta vissza magát, amikor a Unity és az IronSource összeolvadása kapcsán a monetizációról kérdezték.

Hirdetés

Elég nagy a pörgés az elmúlt hetekben a Unity Technologies háza táján. A vállalat június végén tömeges leépítések keretében megvált több száz munkavállalójától, aminek célja a vezetőség nyilatkozata alapján az erőforrások hatékony elosztása és a hosszabb távú gazdasági növekedés biztosítása.

Ezután a Unity az ironSource céget vásárolta meg közel 4,4 milliárd dollárért - az akvizíció révén a játékok monetizációs lehetőségeit bővítenék, ezáltal serkentve és felgyorsítva a gazdasági tevékenységet. Több iparági szereplő szerint problémás vállalat az ironSource, de a jelek szerint a kétes reputációval együtt is megérte az üzlet a Unity számára.

Hirdetés

Egy interjúban a PocketGamer.biz kérdezte a Unity ügyvezető igazgatóját a felvásárláshoz kapcsolódóan, John Ricitiello (egykor az EA első számú vezetője volt) pedig elég keményen kritizálta azokat a fejlesztőket, akik nem veszik komolyan a játékok monetizációs lehetőségeit. Az üzletember szerint egész egyszerűen idióták azok a mobilos fejlesztők, akik nem foglalkoznak ezekkel a megoldásokkal. Hozzátette, hogy számos ilyen embert ismer, és egyébként zseniális szakembereknek, briliáns fejlesztőknek tartja őket - viszont abban hibáznak, hogy nem használják ki a monetizáció előnyeit.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az interjúból könnyű kiragadni a kritikát, és Ricitiello Twitteren már reagált is, elnézést kérve a fejlesztőktől.

A felvásárlást és a Unity célkitűzéseit is érintő teljes interjú a PocketGamer honlapján olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)