Hirdetés

Durvul a verseny, a Techlandet is felvásárolták

|

Már biztos, hogy nem lesz a Microsofté a Dying Light fejlesztője, de a Sonyé sem.

Hirdetés

Durván két évtized alatt nemcsak a térség, hanem egész Európa egyik legnagyobb videojáték-ipari erőközpontja lett Lengyelország. A Game Industry Conference adatai szerint jelenleg a legapróbbakat is beleszámítva 494 fejlesztőstúdió, illetve kiadó található az országban, amelyek több mint 15 ezer embernek adnak munkát, tavalyi bevételük pedig 1,3 milliárd euró volt. Napjainkra a lengyel játékipar lenyomta a németet, utolérte a franciát, és ha ilyen ütemben növekszik tovább, akkor még a britet is behozhatja.

A legnagyobb cégek (CD Projekt RED, Techland, People Can Fly, 11 bit studios stb) játékai világszerte ismert brandekké váltak, többmilliós példányszámban kelnek el, csupán idő kérdése volt, hogy mikor figyelnek fel rájuk az iparág meghatározó szereplői.

Hirdetés

A Tencent mindenki mást megelőzve lépett, és megszerezte magának az irányítást a Dying Light széria mögött álló Techland felett oly módon, hogy megvette a részvények többségét. A hírről maga Pawel Marchewka, a Techland elnöke számolt be, aki lelkes optimizmussal hozta hírét az új felállásnak.

"Megtartottuk a teljes tulajdonjogunkat a sorozataink felett, megmarad a kreatív szabadságunk, és továbbra is úgy üzemelünk majd, ahogy az szerintünk helyes."

Látszólag minden marad a régiben, olyannyira, hogy még Marchewka is megtarthatja elnöki pozícióját. Ez egyébként nem annyira meglepő, elnézve azt, ahogy a Tencent korábbi megállapodásai is működtek. A vállalat már felvásárolta a Riot Games, a Funcom és a Turtle Rock Studios részvényeinek 100 százalékát, és nagyobb darabokat vájt ki a Ubisoftból, az Epic Gamesből és a Bloober Teamből is.

Egyelőre még senki sem járt rosszul a Tencent pénzével, így úgy tűnik, hogy a Techland esetében sincs mitől tartanunk. Ettől függetlenül érdekes látni, hogy miközben a fél világ ellenzi a Microsoft és az Activision frigyét, addig kevesen tiltakoznak az ellen, hogy a Tencent szépen lassan felmarkolja a piac legnagyobb szereplőit.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)