Hirdetés

Már 15 saját stúdióval rendelkezik a Microsoft

|

Aki eddig azért kritizálta a Microsoftot, mert nincs náluk elég exkluzív cím, annak könnyen lehet, hogy a közeljövőben alaposan meg fog változni az álláspontja.

Hirdetés

Az előző konzolgeneráció arculatát egyértelműen az Xbox 360 és annak kínálata definiálta: az olyan legendás címek, mint a Halo 3 vagy a Gears of War milliók gyerekkorát határozták meg, a platform által kínált multiplayer élmény pedig az egész ipar számára iránymutatóvá vált. Minden jel arra utalt, hogy a Microsoft felfedezte azt a titkos receptet, amivel meg lehet nyerni a konzolok versenyét és ugyanezt a lendületet fogja majd továbbvinni a következő generációba. 

Hirdetés

Ezzel szemben az Xbox One első néhány éve sajnos egy egészen más képet fest: a lendületes előrehaladás helyett jöttek pontosan ugyanazok az exkluzívok, amelyeket már az Xbox 360-on is megismerhettünk, ezzel azt a benyomást keltve, hogy a Microsoft az innováció helyett inkább leragadt egyhelyben és sehogy sem tudott (vagy nem mert) elszakadni a nagydarab űrkatonáktól. Mindeközben a Sony sorban adta ki a díjnyertes exkluzívokat és sokak számára kétessé vált, hogy a Microsoft be tudja-e hozni a lemaradását ebben a generációban, viszont az idei E3-on egyértelművé vált, hogy a cég még közel sem adta fel a küzdelmet. Még akkor is, ha most még messze nem ragyogtak régi fényükben, az irány egyértelmű. 

A tegnapi prezentáció során a kiadó bejelentette, hogy mostantól a Psychonauts-sorozatért felelős Double Fine is hozzájuk tartozik, ami azt jelenti, hogy az elmúlt pár évben tizenötre emelkedett a saját stúdióik száma, köztük olyan legendás csapatokkal, mint az Obsidian (Fallout: New Vegas), a Ninja Theory (Hellblade, DmC), az inXile (Wasteland) vagy a Minecraftért felelős Mojang, arról már nem is beszélve, hogy egy teljesen új stúdiót is alapítottak az Age of Empires franchise köré. Jelenleg ezek a stúdiók tartoznak az Xbox Game Studios csoportba:

343 Industries
The Coalition
Compulsion Games
Double Fine
Microsoft Studios Global Publishing
The Initiative
inXile
Mojang
Ninja Theory
Obsidian
Playground Games
Rare
Turn 10 Studios
Undead Labs
Age of Empires

Mindezek alapján úgy néz ki, hogy a Microsoftnál bőven összegyűlt annyi kapacitás (és persze tehetség), hogy igazán ütős exkluzív címeket tegyenek le az asztalra, mi pedig alig várjuk, hogy mi sül ki a konferencia során beígért címekből.

Ti mit gondoltok? Eljött az ideje, hogy felvirágozzon az Xbox exkluzív választéka vagy előbb kellett volna észbe kapni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)