Hirdetés

Hatalmasat bukott a Devolver Digital egy parkoló miatt

|

A Devolver Digitalnak köszönhetjük az E3 egyik legemlékezetesebb szegmensét, viszont úgy tűnik, hogy a cég most nagy árat fizetett a törekvéseiért.

Hirdetés

Minden E3-on szoktak lenni furcsa vagy vicces pillanatok, ebben az évben viszont teljesen új szintre emelte ezt a műfajt a betegesen zseni humoráról már jól ismert Devolver Digital, amikor egy aránylag rövid, de annál őrültebb előadást tartottak az E3-on, kiparodizálva a sajtókonferenciák összes közhelyét. Nálunk is megosztották a szerkesztőség tagjait, de abban mindenki egyetért, hogy teljesen egyedi, amit művelnek.

Ugye korábban a Devolver általában csak az egyik közeli parkolóban volt megtalálható, azonban idén a prezentáció mellett szerettek volna egy további, jól látható parkolót kibérelni, ahol egy kisebb fesztivál megszervezése lett volna a cél. A Devolver már jó előre kifezette a bérleti díjat a területért, viszont amikor a városvezetés megtudta, hogy mire akarják használni, azonnal megtiltottak mindent, ami nem parkolás. Ezzel gyakorlatilag elbukták a rászánt összeget, arról már nem is beszélve, hogy mennyi tervet kellett lemondaniuk, amikbe valószínűleg szintén öltek némi pénzt.

Mike Wilson, a Devolver társalapítója szerint az ügy mögött egyértelműen az E3 szervezéséért felelős Electronic Software Assocation áll, akik régóta jó kapcsolatban vannak Los Angeles városával, viszont a Devolverrer már annál kevésbé. A parkolót jellemzően a rendezvény szervezői szokták minden évben kibérelni a teherautóknak, így bizonyára nem örültek annak, hogy valaki elcsaklizta a helyet, főleg nem úgy, hogy olyan eseményt akarnak oda szervezni, amivel esetleg elcsalogatják a látogatókat az E3 elől. Az ESA elmondása szerint nem keresték fel a városházát a Devolver kapcsán, mert egész egyszerűen jobb dolguk is van, mint ilyenekkel foglalkozni.

A cég nagyjából 100 ezer dollárt bukott ezen a mellényúláson, de Wilson ettől függetlenül nem tereli jogi útra az ügyet, mert úgy érzi, hogy ennyi veszteség után már nem éri meg a Devolver anyagi helyzetét tovább rontani egy elhúzódó pereskedéssel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)