Hirdetés

Egy MMO-ra kért pénzt, Teslát vett belőle egy játékfejlesztő

|

Kalandos és meglepően furcsa út áll a TitanReach mögött, amiből most már jó eséllyel semmi nem lesz.

Hirdetés

Nem kizárt, hogy már ti is hallottatok a TitanReach nevű MMORPG-ről, amihez az azt fejlesztő Square Root Games korábban Kickstarteren próbált meg összegyűjteni 430 ezer dollárt, ám ez nem sikerült, így más taktikához folyamodott a csapat.

Az újabb kalapozás eredményeként sikerült begyűjteni 200 ezer dollárt, és a korai hozzáférés miatt volt is némi érdeklődés a játék iránt, de végül nem jött össze a dolog, így az Unravel néven tevékenykedő vezető fejlesztő tavaly augusztusban, a játék Discord-csatornáján harangozta be a fejlesztés végét. Aztán újabb fordulatot hozott a sztori.

Hirdetés

A következő hónapban ugyanis ismét feltűnt Unravel, és bejelentette, hogy egy rejtélyes befektetőnek hála meglett a pénz a fejlesztésre. Nem sokáig örülhettek a projekt iránt érdeklődők, hiszen a fejlesztő az előző héten közölte, hogy leáll a gyártás, mert elfogyott a pénz, és nem mellesleg arra is kitért, hogy milyen, NFT-vel kapcsolatos funkciókat szánt volna a játékba. Nyilván ennek a hírnek sokan nem örültek, így megindultak a fenyegetések, a Square Root pedig bezárta a TitanReach Discord-csatornáját, eltüntette a játékot a közösségi médiából, illetve nem elérhető már a hivatalos oldal sem.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Korábban egy KiraTV nevű youtuber jobban beleásta magát az MMO körüli dolgokba, és nemrég közzé is tett egy videót. Ebben többek között arról van szó, hogy a TitanReach rejtélyes megmentője azért szállt ki a buliból, mert Unravel elpazarolt 150 ezer dollárt egy megbuktott kriptovalutás befektetésre, és nem mellesleg vásárolt magának egy Teslát is.

Ezeket a nem éppen gerinces tevékenységeket elvileg discordos beszélgetések bizonyítják. A videós egyébként azt állította, hogy a játékot kisegítő befektető nem más, mint egy dél-afrikai vállalkozó, Andre Cronje, aki maga is kriptovalutával foglalkozik. Sőt, állítólag a vezető fejlesztő megpróbálta lefizetni KiraTV-t, hogy az ne nyomozzon Cronje döntése miatt.

A közösségi finanszírozás alapvetően egy hasznos dolog, számos remek játék készült már el a rajongók támogatásának köszönhetően, de ahogy azt ismét láthatjuk, sajnos ennek is van árnyoldala. Ezért is érdemes alaposan átgondolni és utánajárni a dolgoknak, mielőtt valódi pénzt adnánk egy-egy fejlesztőcsapat álmára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)