Hirdetés

Egy Warzone nevű böngészős játék készítői kártérítést akarnak az Activisiontől

|

Úgy érzik, súlyos veszteségek érték őket a Call of Duty: Warzone miatt.

Hirdetés

Aki felkeresi a Warzone.com-ot, jó eséllyel azt reméli, hogy a Call of Duty battle royale-os spin-offját találja majd ott, pedig az egy böngészős játék otthona. Valamilyen oknál fogva mégis úgy érzik a fejlesztők, hogy rengeteget árt nekik az Activision, és kártérítésre pályáznak.

A Warzone és Call of Duty: Warzone védjegyek bejegyzését tavaly júniusban kérvényezte a kiadó, míg a Warzone.com csak októberben tett kísérletet erre, mondván a fogyasztók könnyen összezavarodhatnak. 2020-ban az oldal mögött álló Fizzer levélben kérte a védjegy használatának azonnali beszüntetését.

Hirdetés

Az Activision erre a felvetésre kellően csípősen reagált, panaszt nyújtott be, melyben ez is szerepelt:

"A Call of Duty: Warzone nem is térhetne el jobban az alperes játékától, mely egy a Hasbro-féle Rizikóhoz hasonló, olcsó, niche virtuális társasjáték. [...] Elképzelhetetlen, hogy bárki összekeverje a két terméket, vagy azt gondolja, hogy az egyik a másikhoz kapcsolódik."

A hasonlat már csak azért sem véletlen mert a Warzone.com konkrétan azzal promózza magát, hogy "Ha szereted a Hasbro Rizikóját, imádni fogod a Warzone-t!". Mind látjuk, mi lesz ennek a vége, és itt nem egyszerűen arról van szó, hogy a nagy, gonosz cég ellen egy kicsi fejlesztőnek semmi esélye.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)