Hirdetés

Egyetlen játékkal sem keresett még annyit a Blizzard, mint a Diablo IV-gyel

|

Rekordszintre emelkedtek a cég bevételei, amiben kulcsszerepet játszott a nemrég megjelent ARPG.

Hirdetés

2023-at írunk, és ismét a Diablo miatt izzanak a fórumok közösségmédia-platformok, méghozzá több okból is. Egyfelől óriási felháborodást váltott ki a Season 1 érkezése előtt élesített patch, amely - ne szépítsük - szétbarmolta a játékot, másfelől viszont az Activision Blizzard legfrissebb pénzügyi jelentése arról árulkodik, hogy hiába fanyalognak a keményvonalas rajongók, a Diablo IV nyomtatja a pénzt.

Egyáltalán nem túlzás ezt állítani, mivel 2022-höz viszonyítva megháromszorozódtak a Blizzard működési bevételei, miközben a forgalma több mint 160 százalékkal nőtt. Ennek köszönhetően most először fordult elő a Blizzard fennállása óta, hogy a negyedéves bevételek átlépték a bűvös 1 milliárd dollárt.

Hirdetés

A kiadó közlése szerint június folyamán több mint 10 millióan játszottak a Diablo IV-gyel, az összesített játékidejük pedig a hónap végéig meghaladta a 700 millió órát. Az Activision Blizzard arra számít, hogy a játék lendülete és a közösség lelkesedése a továbbiakban is kitart majd. Erről a negyedévente érkező szezonok hivatottak gondoskodni (az első ma indul Season of the Malignant címmel), de már az sem titok, hogy tradicionális kiegészítők is készülnek.

Ez mind szép és jó, de kérdés, hogy ugyanilyen optimista lesz-e a vezetés a Diablo IV jövőjét illetően a három hónap múlva esedékes következő beszámolóban is, mivel endgame-tartalmak tekintetében nem áll túl jól a Blizzard ARPG-je, és akkor még finoman fogalmaztunk. Mindenesetre holnapra beharangoztak a fejlesztők egy streamet, ami lehetőséget ad arra, hogy megmagyarázzák a közösségnek, mit miért csinálnak.

Azt is érdemes továbbá megjegyezni, hogy a Diablo IV sikere magával húzhatta a free-to-play Diablo Immortalt is, amellyel ebben az évben most játszanak a legtöbben. De valószínűleg az új kasztnak is van a történtekhez némi köze.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)