Hirdetés

Egyik jelentős egységét adná el a Disney

|

Egyesek azt híresztelik, hogy a Star Wars és a Marvel tulajdonosa szeretné egy kicsit megritkítani a csatornakínálatát.

Hirdetés

Az elmúlt másfél évtizedben a Disney szépen felvásárolta az amerikai szórakoztatóipar egy jelentős részét, viszont ez persze azt is jelenti, hogy előbb-utóbb lesznek olyan dolgok is a cég birtokában, amire már nincs szüksége. Már csak azért is, mert a vállalat éppen elég komoly veszteségekkel és visszaesésekkel küzd, így nem is annyira meglepő, hogy pénzügyi racionalitások mentén kicsit szűkebbre venné a működési kereteket (és persze már emeli is a Disney+ árát nálunk is).

Jelenleg a Disney a tulajdonában van az Egyesült Államok egyik legrégebbi tévés csatornahálózata, az ABC, viszont a Bloomberg legújabb értesülései szerint a vállalat arról tárgyal, hogy eladja a teljes hálózatot a Nexstar Media Groupnak vagy pedig az Entertainment Studiosnak, akik többek között a The Weather Channelt is üzemeltetik.

Hirdetés

A cég szóvivői egyelőre azt állítják, hogy még nem jutottak semmilyen konkrét üzleti megállapodásra, de egy hivatalos közleményben kijelentették, hogy "nyitottak arra, hogy megvizsgáljanak bizonyos stratégiai lehetőségeket".

Ez egyébként azért sem hangzik hihetetlennek, mivel Bob Iger, a Disney vezérigazgatója nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy valószínűleg megválnának a hagyományos tévécsatornáik egy részétől a költségcsökkentés reményében.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)