Hirdetés

Az Electronic Arts vezetői elvileg szétosztották éves bónuszukat a dolgozók között

|

Játékaik és nyilatkozataik miatt olykor jogosan kapják az ostorozást, de alkalmazottnak lenni mostanában azért nem olyan rossz dolog az EA-nél.

Hirdetés

Legutóbb ismét a loot boxok sokszor szétcincált ügye miatt került a reflektorfénybe az Electronic Arts, mikor klasszikus Csubakka-védelmet alkalmazva azt nyilatkozták, hogy igazából ezeket a "szórakoztató és etikus" megoldásokat nem is loot boxnak hívják, hanem "meglepetés-mechanikáknak". Az biztos, hogy ettől nem fogják őket jobban szeretni a játékosok, viszont a legfrissebb híresztelések szerint a cég dolgozóinak nincs okuk a panaszra. 

Hirdetés

GameDaily.biz értesülései szerint ugyanis Andrew Wilson, az Electronic Arts ügyvezető igazgatója és a cég több másik vezetője is visszautasította a nekik járó éves bónuszt, az így megmaradt tetemes összeget pedig átcsoportosították abba a bónuszkeretbe, amelyet az összes dolgozó között osztanak szét. Míg a vezetőknek általában fix bónusz jár, a dolgozói keretet a cég éves teljesítménye határozza meg (tehát ha jól megy épp az EA-nek, akkor nagyobb a keret), az egyes munkatársak pedig annak függvényében részesülnek belőle, hogy milyen munkakörben és milyen hatékonysággal dolgoztak az adott esztendőben. 

Természetesen nem tudni, hogy pontosan mekkora összeget engedtek át a fejesek az egyszerű alkalmazottaknak, de biztos, hogy nem aprópénzről volt szó, mivel Andrew Wilson 2018-as bónusza önmagában is 2,5 millió dollárt tett ki. A teljes képhez - ahogy arra a PCGamesN is rámutatott - hozzátartozik az is, hogy mindezzel együtt Wilson így is szerepel a leginkább túlfizetett 100 ügyvezető 2019-es listáján, az EA pedig pár hónapja több mint 350 dolgozóját eresztette szélnek

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)