Hirdetés

Embereket bocsátottak el, játékokat töröltek a GTA 6 kiadójánál

|

A Take-Two nem sokkal azután vált meg dolgozói egy részétől, hogy az ügyvezető azt mondta, nem terveznek kirúgásokat.

Hirdetés

Még a szakmabeliek is kétségbe vonják, hogy valójában szükség van-e elbocsátásokra a játékiparban, vagy ezt csak kifogásként használják a még több pénzre vágyó cégvezetők. Az elmúlt hónapokban számos nagy kiadó hajtott végre létszámcsökkentést kisebb-nagyobb mértékben, és most a Take-Two is sorra került.

Bár Strauss Zelnick ügyvezető úgy látta, a költségcsökkentéshez nem lesz majd szükség elbocsátásokra, a cég mégis megvált 579 alkalmazottjától (a teljes állomány 5%-ától), és leállíttatta számos, meg nem nevezett projekt fejlesztését. 

Hirdetés

Februárban Zelnick azt mondta, marketingre költenek a legtöbbet, és úgy látja, ezen lehetne még faragni, ahogy a partnereknek a szoftverhasználatért és szolgáltatásokrért fizetett összegen is.

Nem tudni, az elbocsátások mely divíziókat érintik, viszont pont néhány hete jelentették be, hogy a Take-Two átvette a Gearboxot az Embracer Grouptól, lehet, hogy azon csapat fölöslegesnek ítélt munkatársait küldték el. 

Nagy pénzügyi problémája valószínűleg nem lesz a cégnek, hiszen az NBA 2K sorozat jól hoz, és 2025-ben megjelenik a Grand Theft Auto VI, ami alighanem tíz évre biztosítja a folyamatos bevételt. Hogy ezek mellé még becsúszik-e valami más, esetleg egy kis Mafia vagy némi BioShock, nem tudni, de a fejlesztőket biztosan nem sürgetik ezek befejezésével.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)