Hirdetés

Ennél nagyobb igent nem is kaphatott volna a Microsoft az Activision felvásárlására

|

Hatalmas akadály gördült el a tavaly óta húzódó üzlet elől.

Hirdetés

Nem is olyan rég még úgy tűnt, hogy a Microsoft túl nagy ellenszélbe került az Activision Blizzard tavaly bejelentett felvásárlása kapcsán, miután az Egyesült Államok versenyhatósága, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) és az Egyesült Királyság piacát védelmező Verseny-és Piachatóság (CMA) is megtámadta az akvizíciót.

Mostanság azonban fordulni látszik a kocka, más országok illetékesei ugyanis sorra áldásukat adták az üzletre, nemrég pedig az Európai Uniót 27 tagállamát reprezentáló Európai Bizottság beleegyezését is sikerült megszerezni. Mindezzel viszont még mindig maradt egy hatalmas elefánt a szobában, hiszen a világ legnagyobb videojátékos piacát képviselő Kína eddig mélyen hallgatott az ügyben. De csak eddig.

Hirdetés

Elsőként a Seeking Alpha szellőztette meg a nagy hírt, hogy a közel 1,5 milliárdos lakosságú ország piacszabályozási hatósága nem vet gáncsot az akvizíciónak, amit később a Microsoft hivatalos nyilatkozata is megerősített.

"Az Activision Blizzard felvásárlásának feltétel nélküli kínai engedélyezése követi az Európai Unió és Japán példáját, így már 37 ország áll mögöttünk, amelyek több mint kétmilliárd embert képviselnek. Az akvizíció az Európai Bizottság felé tett kötelezettségvállalásainkkal együtt világszerte lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy több eszközön, több játékot játszhassanak."

- írták a redmondiak, amit Tom Warren, a The Verge szerzője osztott meg a Twitteren. A kínai igen azért is nagy győzelem a Microsoftnak, mert a Blizzard időközben csúnyán összerúgta a port a helyi terjesztőjével, amiből sokan arra következtettek, hogy emiatt még nehezebb lesz megszerezni piacfelügyelet jóváhagyását.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A jelek szerint sikerült letárgyalni a dolgot, az üzlet viszont még messze nincs kint a vízből, hiszen meg kell nyerni azokat a pereket, amelyek az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban folynak a felvásárlás körül. A Microsoft ugyan egy korábbi interjúban nem zárta ki, hogy a jogi csata elvesztése esetén a briteknél egyszerűen visszatartják az Activision Blizzard játékait, de az óriási piacot jelentő USA esetében ezt végképp nehéz elképzelni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)