Hirdetés

Ennyi volt, nem csinálnak több játékot a The Lord of the Rings: Gollum fejlesztői

|

Egyelőre nem zárja be kapuit, de teljesen átalakul a Daedalic Entertainment.

Hirdetés

Oka van annak, hogy egyes stúdiók kizárólag meghatározott műfajokban alkotnak, és nem próbálkoznak olyasmivel, amihez alapvetően nem értenek. Persze ha megvan a biztos anyagi háttér, továbbá nincs akadálya a létszámbővítésnek, magyarán annyi, az adott szakterületen tapasztalattal bíró munkatársat vehetnek fel, ahányra csak szükség van, akkor meg lehet csinálni. A Guerilla Gamesnek (Killzone, Horizon) összejött a váltás és egyelőre úgy fest, hogy a Playground Games (Forza Horizon, Fable) is sikerrel venni fogja az akadályt.

A hagyományos point & click-jellegű kalandjátékairól (Deponia, The Whispered World) elhíresült Daedalic Entertainmentnek viszont nem volt ilyen szerencséje, amikor belevágott a számára teljesen idegen terepnek számító The Lord of the Rings: Gollum fejlesztésébe, a feltételek még úgy sem voltak optimálisak, hogy időközben felvásárolta a Nacon. A stúdió mindent feltett erre a projektre, kockáztatott, és veszített.

Hirdetés

A német Games Wirtschaft számolt be róla, hogy a Gollam karaktere köré felhúzott lopakodós akció-kaland kudarca nemcsak egy másik, A Gyűrűk Ura licencet használó projekt alól rántotta ki a szőnyeget, hanem azt eredményezte, hogy a Deadalic Entertainment felszámolta saját játékfejlesztő részlegét, és a továbbiakban már csak kiadóként működik tovább. A döntés következtében a jelenlegi közel 100 munkatársból 25-nek távoznia kell, és persze a német államtól kapott 2 millió eurós szubvenciót is részben vagy egészben vissza kell majd fizetnie a cégnek.

Arról nem tudni, hogy mi lesz így a The Lord of the Rings: Gollummal, amely annyira szörnyű állapotban jelent meg, hogy a fejlesztők már a többször elhalasztott premier másnapján bocsánatot kértek miatta, továbbá megígérték, hogy patchekkel és frissítésekkel kipofozzák.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)