Hirdetés

Az Epic Games már 8 milliárd dollárt ér

|

A Fortnite sikere hatalmasat lökött a cég értékén.

Hirdetés

A Fortnite: Battle Royale minden téren akkora siker lett, hogy az Epic Games értékét is az egekig lőtte. A cég értéke a becslések szerint valahol 5 és 8 milliárd dollár között áll, ezt a Bloomberg elemzői állapítottak meg.

Hirdetés

Nyilván ebben a számban benne van az is, hogy az Epic Games kezében van az Unreal Engine. Ettől függetlenül a jelenlegi számok alapján az elemzők évi 2 milliárd dolláros bevétellel számolnak csak a Fortnite-ból, így nyilván a játéknak is nagy szerepe van a jelenlegi értékbecslésben.

Csak összehasonlításképp: még 2012-ben a cég értéke 825 millió dollár volt, ekkor vásárolt belőle értékpapírokat 40 centes darabáron a Tencent. Mint kiderült, ez egy nagyon jó üzlet volt.

A Bloomberg egyik elemzője egyébként hozzátette, hogyha a Fortnite most, ebben a pillanatban elkezdi elveszíteni a lendületét, még akkor is el lehetne adni a céget 7,5 milliárd dollárért. Így már magabiztosan elmondható, hogy bejött a srácoknak ez a BR biznisz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)