Hirdetés

A játékok dobozán is fel kell tüntetni, hogy lehet bennük valódi pénzt költeni

|

Mikrotranzakció, pay-to-win cuccok, loot boxok, egyre megy: ha lehet pénzt költeni, akkor arról mindenki tudni fog.

Hirdetés

A játékok korhatárbesorolásával foglalkozó ESRB korábban még azt nyilaktozta, hogy a szerintük a loot boxok nem számítanak szerencsejátéknak, az elmúlt hónapok során azonban több helyről is támadták őket, így végül lépniük kellett az ügyben.

Hirdetés

A szervezet végül úgy döntött, hogy a jövőben minden játék dobozára fel fog kerülni az "In-Game Purchases", vagyis játékbeli költések matrica, ami lehetővé teszik, hogy valódi pénzért vásároljunk belőle virtuális dolgokat. Ide tartoznak az extra pályák, skinek, meglepetés tárgyak (például loot boxok és hasonlók), zenék, a virtuális valuták minden formája, előfizetések, season passok és prémium szolgáltatások (például reklámmentesség) is.

Szóval gyakorlatilag minden játékra rá fogják nyomni a matricát, mert ilyen vagy olyan formában mindenhol lehet extra tartalmat vásárolni. Márpedig ahol a menün keresztül eljutunk a fizetésig, azokat külön megjelölik. Az ESRB elnöke, Patricia Vance elmondta, hogy nem a mikrotranzakciókra akarják így felhívni a figyelmet, egyszerűen figyelmeztetni akarják a szülőket, akiknek egyszerű információra van szükségük. Éppen ezért is nem hoztak létre kategóriákat, mert a felméréseik szerint a szülők sem tesznek különbséget.

Most biztos mindannyian azt kérdezitek, miért nem teszünk valami konkrétabbat a loot boxok ellen. Rengeteg felmérést végeztünk az elmúlt hónapokban, főleg a szülők körében, és arra jutottunk, hogy a legtöbben nem tudják, mi az a loot box. Még akik azt mondják ismerik a témát, azok sem feltétlen értik a működésüket. Fontos volt számunkra, hogy ne korlátozzuk be magunkat a loot boxokra, hanem más játékbeli költésekre is felhívjuk a figyelmet.

Mivel nálunk hivatalosan nem az ESRB, hanem a PEGI végzi a játékok besorolását, kíváncsian várjuk, megjelenik-e hasonló matrica a játékok dobozán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)