Hirdetés

Extrém fordulatok a perben: az Apple épp azt bizonygatja, hogy az Epic pornót árul

|

Egyrészt egyre viccesebb, másfelől pedig egyre inkább hajmeresztő az, amit az Apple és az Epic Games művel a bíróságon.

Hirdetés

Szépen lassan döcög tovább az Epic Games és az Apple közötti pereskedés, ami anno a Fortnite monetizációi, és úgy általában az Apple iOS-en belüli szigorú szabályai miatt robbant ki. Gyakorlatilag azzal van gondja az Epicnek, hogy iOS-en csak és kizárólag az App Store-on keresztül lehet applikációkat értékesíteni és mikrotranzakciókat lebonyolítani, ezen költések egy részét (az Epic szerint indokolatlanul nagy részét) lefölözni az Apple.

A per lassan izgalmasabb lesz mint egy szappanopera, a legutóbbi meghallgatáson például az Epic Games Store alelnökét, Steve Allisont arról próbálták meggyőzni az Apple ügyvédei, hogy az Epci szó szerint pornót árul. Nyilván erről nincs szó, de lássuk, egészen pontosan mik is a vádat képpen.

Hirdetés

Az Epic Games Store-ban elérhető egy itch.io alkalmazás, melyen keresztül különböző indie játékokat vásárolhatók és futtatható. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy a Epic Games Store-ban le lehet tölteni egy másik store appját. Az Apple ügyvédei szerint az itch.io alkalmazásban brutálisan erőszakos, illetve túlszexualizált játékok érhetők el.

Az ügyvédek azzal próbálkoztak most, hogy összemossák az Epic Games Store-t és az itch.io-t. Steve Allison folyamatosan próbált rámutatni arra, hogy az itch.io egy teljesen különálló alkalmazás. Igen, le lehet tölteni ezt az appot az Epic saját store-jából, de indítás után az itch.io saját kezelőfelülete jelenik meg, amit egy dedikált itch.io profillal tudnak használni a játékosok, az ott vásárolt indie játékokat is az appon belül lehet elérni és futtatni. Az itch.io-nek saját elfogadási procedúrája van, ennek kell megfelelnie azoknak a címeknek, amik felkerülnek az alkalmazás kínálatába, ehhez az Epic Gamesnek semmi köze.

Az ügyvédek megpróbálták azt is pedzegetni, hogy az Epic minden bizonnyal mobilplatformokon is elérhetővé akarja tenni az itch.io-t, ami így potenciális veszély a iOS-re nézve, elvégre szörnyűséges felnőtt tartalmakkal árasztanák el ördögi tervük szerint a mobilokat. Allison rámutatott, hogy egyrészt ilyen tervről szó sincs, másfelől abban sem biztos, hogy van egyáltalán mobilos verziója az itch.io-nak (spoiler: nincs mobilos változata az itch.io csak Windows, macOS és Linux rendszereken érhető el).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)