Hirdetés

Ez a játék volt a legkelendőbb a karácsony előtti héten

|

Sokan fognak dobozos játékot találni a fa alatt, digitális leárazások ide vagy oda.

Hirdetés

Igaz, hogy a napokban zajló évvégi és ünnepi leárazásokon jó áron lehet hozzájutni akár néhány hete megjelent játékokhoz is, a virtuális tartalmakat nem lehet becsomagolni, feltöltőkártyát adni nem ugyanaz, így hát az ünnepek előtt mindig fellendül egy kicsit a dobozos értékesítés. A brit játékeladási toplistát összeállító GfK adatai szerint az elmúlt héten 66%-kal több játék fogyott, mint egy héttel korábban, és ez csak a bolti értékesítésre értendő.

Nagyon szoros volt az idei verseny, de ahogy két éve a Red Dead Redemption 2, úgy idén az Assassin's Creed: Valhalla vette el az első helyet a Call of Duty sorozattól, amelynek legújabb részei 2010 óta 7 alkalommal voltak a legkelendőbbek az ünnepek előtt (2011-ben a Skyrim, 2013-ban pedig a FIFA miatt nem az Activision szériája nyert). Egyben a Cold War az első Black Ops, amit valami másnak sikerült lenyomnia.

Hirdetés

A negyedik helyről ugrott az elsőre a Ubisoft akció-szerepjátéka, eggyel beelőzve a CoD-ot, és a harmadik pozícióba küldve a Cyberpunk 2077-et. Utóbbi esetében eleve rengeteg volt az előrendelés, számíthattunk visszaesésre, de valószínűleg nem tett neki jót a botrány sem. 80%-kal kevesebb fogyott, mint a megjelenése hetében, viszont a The Last of Us Part II ugyanígy teljesített, a Valhallát pedig 70%-kal kevesebben vették árusítása második hetében, úgyhogy a zuhanás nem váratlan, és nem is kell félteni a CDPR-t emiatt.

Annyira kevésen múltak az egyes helyezések, hogy az ötödik helyen álló Animal Crossing: New Horizons és a Valhalla között 9000 példány a különbség. Konkrét számokat persze nem tudunk.

Ez tehát az év utolsó előtti eladási listája:

  1. Assassin's Creed Valhalla
  2. Call of Duty: Black Ops Cold War
  3. Cyberpunk 2077
  4. FIFA 21
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. Spider-Man: Miles Morales
  7. Mario Kart 8: Deluxe
  8. Just Dance 2021
  9. Ring Fit Adventure
  10. Super Mario 3D All-Stars

Ti vettetek valamit a héten?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)