Hirdetés

Ez meglepő lesz: HBO-s sorozatokat licenszelhet a Netflix?

|

Közel egy évtized után ez lenne az első alkalom, hogy ilyet látunk.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy globálisan nem áll túl jól mostanában a Netflix szénája, itthon még mindig a piacvezető streaming platform, annak ellenére is, hogy az új rendszere keretein belül eltörölte a sokak által használt jelszómegosztást. Nemrégiben azonban számos lap is arról értesült, miszerint több címet is felvásárolhat a Netflix, az egyik legnagyobb versenytársa, az HBO könyvtárából.

Egy ilyen üzlet közel egy évtized után az első alkalom lenne, melynek során HBO-s sorozatok kerülnének át egy rivális VOD szolgáltatóhoz, így egy nem mindennapi esetről beszélhetünk. Az első pletykált sorozat, amely potenciálisan átkerülhet a pirosak felületére az pedig az Insecure (Bizonytalan), amely öt évadon át futott az HBO felületén, és 2021 decemberében fejeződött be. Emellett azonban az értesülések szerint több címről is folyik még a tárgyalás.

Hirdetés

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav egyébként már a hivatali ideje elején is jelezte, hogy nyitott arra, hogy lemondjon az exkluzivitásról és továbbadja a tartalmakat, annak érdekében, hogy növelje a vállalat piaci helyzetét és bevételeit. A források szerint ekkor a vezetőség még erősen tiltakozott az ügyben, azonban végül a pénzügyi megfontolások következtében beadták a derekukat. 

Fontos azonban kiemelni, hogy az üzlet még messze nem ért véget, így természetesen bármikor meghiúsulhat, viszont több szempontból is jelentős stratégiai változásokat eredményezhet majd. Hamarosan több részletet is megtudhatunk a felvásárlással kapcsolatban, viszont addig csak marad a találgatás.

Ti egyetértetek a Warner döntésével?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)