Hirdetés

Fejlesztőcsapatot váltott a Star Wars: Knights of the Old Republic remake?

|

Eredetileg az Aspyr Media lett a projekthez rendelve, ám úgy tűnik, hogy változás történt.

Hirdetés

Egészen fellelkesültünk, mikor a Sony azzal nyitotta meg tavaly szeptemberben a PlayStation Showcase-t, hogy felbukkant egy vörös fénykard, amikor pedig kiderült, hogy a kultikus KotOR remake-jét kapjuk meg a Lucasfilm Games és az Aspyr Media jóvoltából PlayStation 5-re, még inkább izgatottá váltunk - még úgy is, hogy egy portokban jártas, de saját játékkal nem rendelkező csapat felel érte. Bár a klasszikus feltámasztásáról nem sok konkrétum derült ki, egy idei pletyka azt feltételezte, hogy akár már 2023-ban megjelenhet. A legújabb fejlemények fényében viszont ez bőven változhat. 

A Bloomberg (azon belül is a játékújságírás ismert alakja, Jason Schreier) nemrég arról számolt be, hogy forrásai szerint problémák vannak az Asyprnél: a remake fejlesztése szünetel, miután a játék két rendezőjét is kirúgták. Erre azután került sor, hogy a csapat bemutatott június végén egy demót a Sony és a Lucasfilm számára, minek láttán a projektet határozatlan időre felfüggesztették. A Schreiernek nyilatkozók szerint az Aspyr aránytalanul sok időt és pénzt fordított a fejlesztésre, ezt pedig fenntarthatatlan lett volna ilyen ütemben folytatni. 

Hirdetés

Az akkori spekulációk szerint azért volt a szünet, hogy egy másik fejlesztőcsapat vegye át ezt a fontos feladatot, és az Embracer Group új pénzügyi jelentése alapján valószínűleg ez is történik (az Aspyr Media ugyanis a Saber Interactive alá tartozik, ami pedig az Embracer tulajdonában van).

A vállalat ebben közölte, hogy egy AAA-projektet áthelyezett egy másik stúdióhoz annak biztosítása érdekében, hogy a játék minősége megüsse azt a szintet, amit kell. Az Embracer Group ugyanakkor megjegyezte, hogy a változás nem lesz hatással a titokzatos cím megjelenésére, nem fog késni. 

Persze az Embracer alá temérdek fejlesztőcsapat tartozik már, így számos más játék is állhatott a háttérben, de a Bloomberg jelentésével együtt már tisztább a kép. Az viszont nem világos, hogy az Aspyr teljesen kikerült-e a képből vagy még asszisztál az új csapatnak a továbbiakban. Mindenesetre ha a megjelenési dátum nincs veszélyben, akkor remélhetőleg hamarosan tisztázódik a helyzet. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)