Hirdetés

Felvásárolta a Tencent a Crackdown játékok és a Sackboy fejlesztőit

|

A Sumo Digital anyacége, a Sumo Group 1,3 milliárd dollárt ért meg a kínai óriásnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, ismét költekezhetnéke támadt a Tencentnek. Az egyelőre még csak pletyka, hogy bekebelezi a Cryteket, az viszont már hivatalos, hogy a Sumo Groupra ajánlatot tett, és ha minden rendben megy, 1,27 milliárd dollárért fogja megszerezni a Microsoftnak a Crackdown sorozatot, a Sonynak a Sackboy: A Big Adventure-t készítő céget.

A Sumo Digital elsősorban felkérésre dolgozik nagy kiadóknak, de besegít mág csapatoknak is. Részt vett például a Hitman és Hitman 2, a Forza Horizon 2 (konkrétan az Xbox 360-as változat), és a Sonic & All-Stars Racing Transformed fejlesztésében is.

Hirdetés

A Tencentnek korábban 8,75%-os részesedése volt a Sumóban. Egyelőre nem tudni, a felvásárlás milyen változásokat hoz majd, de a vezetőség marad, és nagyon lelkesek az együttműködés kapcsán. Carl Cavers ügyvezető elmondta, ezzel új lehetőségek nyílnak meg számukra, amik korábban elérhetetlenek voltak.

Azoknál a cégeknél, amikbe bevásárolta magát a Tencent vagy akár teljes tulajdonosukká vált, nem történt szemmel látható, drasztikus változás. Igaz, a Riottól azt kérték, hogy a League of Legendst tegyék egy kicsit vonzóbbá a kínai piac számára, de ez apróság.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)