Hirdetés

Felvásárolták a Back 4 Blood fejleszőit a Microsoft és a Sony elől

|

Sőt, még az Embracer Groupnál is hamarabb csapott le a Turtle Rock Studiosra a játékipar egyik legnagyobb szereplője.

Hirdetés

Tetszik vagy sem, átalakulóban van a videojáték-ipar; és most nem feltétlenül a begyűrűzni látszó blokklánc és NFT-őrületre gondolok, hanem arra, hogy jól láthatóan nagyobb erőközpontok körül koncentrálódnak a jelentősebb fejlesztőstúdiók, és csökkenőben van azok száma, amelyek még meg akarják őrizni függetlenségüket.

Félreértés ne essék, abszolút érthető, hogy miért csatlakoznak egy nagyobb biztonságot és stabil anyagi hátteret nyújtó entitáshoz. Nem elég, hogy rendkívül költséges a játékfejlesztés, kiadót találni sem olyan egyszerű.

Hirdetés

Mindenesetre most már a Turtle Rockot is feliratkozott azok listájára, amelyek beadták a derekukat, mert az Evolve és a Back 4 Blood fejlesztői mostantól a Tencent istállójába tartoznak. Hogy mekkora összegért vásárolta meg a kínai óriás a stúdió anyavállalatát, a Slamfire-t, azt nem hozták nyilvánosságra, annyi viszont kiderült, hogy a srácok az önállóságukat megőrizve folytathatják a munkát a két alapító, Phil Robb és Chris Ashton irányítása alatt.

"Izgatottak vagyunk, amiért csatlakozhatunk a Tencent stúdióinak családjához. A Tencent kiváló partnerei, globális elérése, mély ismerete a játékokkal kapcsolatban, valamint példátlan támogatása lehetővé teszi, hogy megvalósítsuk azokat az ambiciózus játékokat, amelyekről álmodtunk, és eközben megőrizhetjük autonómiánkat és független szellemünket."

- nyilatkozott az ügyletről Steve Goldstein, aki egy személyben Turtle Rock elnöke és ügyvezetője.

Eddie Chan, a Tencent Global Games stratégiai vezetője pedig a következő szavakkal méltatta vállalata legújabb trófeáját:

"Nagy rajongói vagyunk a Turtle Rock játékainak, és főként a lenyűgöző megközelítésnek, ahogyan a kooperatív online játékai készülnek."

Nem a Turtle Rock a Tencent egyetlen szerzeménye idén, hiszen alig két hónapja vásárolta be magát a Bloober Teambe, nyáron pedig bekebelezte a Sumo Digitalt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)