Hirdetés

Fontos bejelentést tett a dobozos játékkiadást az egyik legaktívabban támogató nagy kiadó

|

Bármennyire is szereti a kézzelfogható kiadásokat, a THQ Nordic sem hagyhatja figyelmen kívül a piaci realitásokat.

Hirdetés

Tetszik vagy sem, a videojátékok kézzelfogható kiadásainak napjai meg vannak számlálva. Ennek konzolfronton is egyre nyilvánvalóbbak a jelei, miközben PC-n már régóta mindenki természetesnek veszi. Mindazonáltal akadnak olyan piaci szereplők, nem is elhanyagolható méretűek, amelyek igyekeznek kiszolgálni egy folyamatosan szűkülő réteg igényeit, de egy ponton túl nekik is be kell majd látniuk, hogy változtatniuk kell a stratégiájukon.

A lemezes-dobozos játékok egyik leghangosabb szószólója, az Alan Wake 2 fejlesztőit is győzködő THQ Nordic például bejelentette, hogy erősen korlátozni fogja az optikai adathordozón forgalomba hozott játékinak számát, igaz, első körben csak PC-n.

Hirdetés

Innentől fogva kiadó játékai limitált mennyiségben, sorszámmal ellátva jelennek csak meg PC-re, cserébe, és ez nemcsak a gyűjtői kiadásokra vonatkozik, hanem a sztenderd dobozos változatra is. A készlet egy részével a THQ Nordic bécsi mintaüzletében találkozhatnak a vásárlók, a többit online rendelhetik meg, illetve néhány kiválasztott disztribútor kap belőlük. A sorszám szerinti legutolsó kópia pedig megy az Embracer karlstadi archívumába, hogy az immáron több mint 70 ezer tételt számlál gyűjteményt gazdagítsa.

A kiadó a július 14-én érkező Jagged Alliance 3 példájával demonstrálta, hogy mindez miként is fest majd a gyakorlatban. A Haemimont Games taktikai játékából mindösszesen 3250 PC-s példányt nyomtak, ebből 2500 sztenderd kiadásban, míg 750 a gyűjtői csomag részeként kerül forgalomba. A 2500-ból 1500 kópia (az 1-estől a 1500-as sorozatszámúig) a német nyelvű változatot takarja, és az első 20 példány (az 1-estől a 20-a sorozatszámúig) a már említett bécsi THQ Nordic üzlet polcain kap helyet, a maradékot pedig szétosztják a németországi partnerek, valamint az online shop között. Ugyanerre a sorsra jut a nemzetközi piacra szánt 999 kópia is, a shop és a partnerek kapnak belőle, míg az utolsó példányt, a 2500-as sorozatszámút az Embracer archívuma fogja megőrizni az utókor számára.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ami pedig a kiadó állítása szerint már teljesen elfogyott gyűjtői verziót illeti, annak az utolsó, 750-es sorozatszámú példányát az archívum nyeli el, 100 kópiát kap a bécsi üzlet, további 100-at az online shop, míg szintén 100-at promóciós célokra használnak fel, illetve az utóbbi keretből kapnak saját példányokat a játék fejlesztői is.

Ugyanerre számíthatnak majd a Gothic 1 Remake, az Alone in the Dark, a Trine 5, a Tempest Rising, a Last Train Home, a Wreckreation, a Space for Sale és Outcast II PC-s vásárlói is, a THQ Nordic a weboldalán fogja közzétenni az egyes címek példányszámaira vonatkozó adatokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)