Hirdetés

Fontos bejelentést tett az Epic Games az ingyen osztogatott játékok jövőjével kapcsolatban

|

Az elmúlt öt évben több száz játékra csaphattak le a regisztrált felhasználók ingyen.

Hirdetés

Idén decemberben lesz öt éve, hogy az Epic Games fellőtte az Epic Games Store-t azzal a szándékkal, hogy véget vessen a Valve által üzemeltetett Steam hegemóniájának az addigra már gyakorlatilag teljesen a digitális terjesztésre támaszkodó PC-s piacon. Ennek érdekében egyszerre igyekezett a vadonatúj piacteret vonzóvá tenni a játékfejlesztők, a mögöttük álló kiadók, és nem utolsósorban a potenciális vásárlók, tehát a játékosok szemében. Az előbbieknek a Steam 30 százalékos, egyébként az iparági sztenderdeknek megfelelő sarcához képest jóval kedvezőbb, mindössze 12 százalékos jutalékot számolt fel az Epic Games, mely még arra is hajlandó volt, hogy amennyiben Unreal Motort használnak, úgy annak a licencköltségét is elengedje. A játékosokat pedig a pénztárcájukon keresztül igyekezett megfogni oly módon, hogy rendszeresen ingyen letölthetővé tett kisebb és nagyobb volumenű alkotásokat.

Kyle Billings termék- és tartalomstratégiáért felelős igazgató a minap megtartott Unreal Fest 2023-on elmondta, hogy a Super Meat Boy-jal és a Subnauticával indult játékosztás jövőre is folytatódni fog. A kérdés azért merülhetett fel egyáltalán, mert az Epic Games épp komoly hullámvölgyben van, leépít és elad a költségek csökkentése végett, miközben a Fortnite sem hoz már annyit a konyhára, mint fénykorában.

Hirdetés

Tehát a Free Games Program ennek ellenére megy tovább, mert abból a szempontból sikeresnek értékelik, hogy több 90 millió új felhasználót szerzett az áruházuk számára, csak a legutóbbi negyedévben átlagosan 2,4 millióan csatlakoztak minden hónapban. A havonta aktív felhasználók számát szeretnék az év végéig 70 millióra feltornázni, ennek a rétegnek egyébként a fele nem azért van ott, hogy a Fortnite-ra, vagy az Epic más free-to-play címeire költsön, hanem hogy third party játékokat vásároljon.

Amellett, hogy tovább pénzelik a Free Games Programot, nemcsak idén, hanem 2024-ben és 2025-ben is igyekeznek fejleszteni az Epic Games Store funkcióit és szolgáltatásait, a launcher teljesítményétől kezdve a kívánságlistákig. Többek között azt tervezik, hogy engedélyezik a fejlesztői streameket, valamint opcionálisan láthatóvá teszik a felhasználók aktivitását, így szemmel tarthatjuk a barátainkat és ők is minket.

Október 16-én párhuzamosan indul el az Epic First Run kezdeményezés, amelyektől Tim Sweeney-ék azt várják, hogy nőni fog az EGS-exkluzív játékok száma. Ez az ajánlat hat hónapos kizárólagosságért cserébe ugyanennyi ideig tartó díjmentességet garantál, vagyis az első fél év bevételei teljes egészében a kiadót/fejlesztőt illetik. Ugyanilyen kondíciókra számíthatnak a Now on Epic programban résztvevő partnerek, amennyiben három korábbi játékukat (vagy a teljes katalógusukat, ha az kevesebb játékból áll) elérhetővé teszik a piactéren.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ne feledkezzetek meg róla, hogy egészen jövő csütörtökig még hozzáadhatjátok kollekciótokhoz az Epic Games Store jelenleg behúzható ingyenes játékait, a Qube-ot és a Qube 2-t egybecsomagoló Qube Ultimate Bundle-t, valamint a Blazing Sailst. Utána pedig a közelgő halloweenre időzítve a The Evil Within című túlélőhorrorra tehetitek rá a kezeteket az Eternal Threads című puzzle-játékkal egyetemben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)