Hirdetés

Fortnite - egy kissrác anyja is perli az Epic Gamest egy tánc miatt

|

A "Narancssárga Pólós Gyerek" a Fortnite versenyére küldte be a táncát, és bár nem nyert, az Epic a közönség nyomására mégis betette a játékba. Az anyja nem örül.

Hirdetés

Ma már egyszer volt szó pereskedésről, de fiatal az idő, még nem zárhatjuk ki, hogy lesz egy harmadik ügy is.

Hirdetés

A Fortnite napjaink egyik legsikeresebb játéka, így természetesen megjelentek azok, akik szeretnének minimális energiabefektetéssel sok pénzt lehúzni a fejlesztőkről. Miután több ismert ember is pert indított a hozzájuk köthető táncmozdulatok kérdés nélküli felhasználása miatt, váratlanul új harcos lépett be a küzdelembe.

2018 elején zajlott a #boogiedown verseny, amire bárki beküldhette táncát, hogy azt a játékban láthassa viszont. Erre nevezett egy kissrác is, akit a net Orange Shirt Kidként emleget. Nem jutott a legjobbak közé, viszont a közösség addig kampányolt, míg végül az Epic jó fejségből átültette kifinomult mozdulatait a játékba Orange Justice néven.

A kissrác akkor még örült a dolognak, most viszont édesanyja érezte úgy, perelnie kell. A vádiratban a versenyről nem tesznek említést, csak arról, hogy a videó és az abban látható, Random nevű mozdulatsor 2018 elején lett népszerű, az Epic pedig gonoszul, illetéktelenül felhasználta. Azt is írják, hogy a kissrác "extrém mértékű cyberbullying" áldozata lett, kénytelen volt törölni magát Instagramról, YouTube-ról, illetve feltörték a Twitter fiókját. Egyébként egy tweetben - természetesen - anno örömét fejezte ki a tánca bekerülése miatt.

Az ügyét az a Pierce Bainbridge Beck Price & Hecht LLP viszi bíróságra, ami 2 Milly, Alfonso Ribeiro, illetve a Flosst elkövető hátizsákos gyerek ügyét is kezeli. Az is lehet, hogy nem az anya ötlete volt a pereskedés, hanem az ügyvédi iroda látta meg a lehetőséget.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)