Hirdetés

Kétszer annyian néznek gaming videókat, mint az USA lakossága

|

Egy piackutató cég új tanulmányt tett közzé a gaming videók üzletágáról, amiből az is kiderül, hogy a YouTube-nak még mindig két és félszer több nézője van, mint a Twitchnek.

Hirdetés

A játékipari fogyasztói szokásokat kutató SuperData nemrég egy új jelentést adott ki a gaming videókkal kapcsolatban, amiből kiderült, hogy mára nagyjából 665 millióan néznek ilyen jellegű tartalmakat. Ebből pedig az is következik, hogy elképesztő bevételeket produkál ez a szegmens.

Hirdetés

A legnépszerűbb platform továbbra is a YouTube, ami 517 milliós közönséggel bír, ehhez képest az elsősorban az élő közvetítésekre specializálódott Twitchen 185 millióan követik a műsorokat. Míg a Superdata szerint csak veszíthet az a hirdető, aki figyelmen kívül hagyja ezt a piacot, az utóbbi hónapok botrányai kapcsán pont hogy egyre óvatosabbak lettek a különböző márkák és cégek a legnagyobb szereplőnek számító YouTube-bal kapcsolatban.

Ezzel együtt a reklámbevételek és a nézők közvetlen költései (ugyan ezt nem részletezték az elemzők, valószínűleg az ajándéktárgyak, talán a közvetlen donációk számítanak ide) együttesen 4,6 milliárd dolláros összbevételt jelenthetnek az ágazatnak. Viszonyítási alapként rámutatott a Superdata, hogy az első osztályú spanyol és német futballigák is kevesebb bevételt (3,2 és 3,5 milliárd dollárt) tudnak felmutatni éves szinten.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)