Hirdetés

A PAX East után a GDC-t is kihagyja a Sony a koronavírus miatt

|

Az új járvány miatt a Facebook sem lesz ott a Game Developer Conference-en, de megígérték, hogy mindent bejelentenek videós és egyéb formában.

Hirdetés

Egyre inkább kétségbe vagyunk esve, hiszen több nagy játék esetében is elmarad a tavaszi megjelenés a csúszások miatt, így az év első felében legjobban a The Last of Us Part II miatt izgulhatunk. A Sony állítása szerint egy demón már ismerkedhetnének a szerencsés kiválasztottak a játékkal, most úgy tűnik azonban, hogy a PAX East után a GDC-t is kénytelen kihagyni a cég.

Hirdetés

A döntések hátterében a koronavírus áll, ami legfőképpen a Távol-Keletet sújtja, így érthető, hogy a japán cég nem szeretné veszélyeztetni alkalmazottainak egészségét. Az egészségügyi kockázat mellett azzal is számolnia kell a Sonynak, hogy a járvány terjedésével több terület közlekedése is megbénulhat, így arra is van esély, hogy a kiküldött delegáció nem jut vissza az országba, ami a fejlesztés véghajrájában komoly érvágás lehet.

"Úgy éreztük, ez volt a legjobb lehetőségünk, mivel a szituáció a vírus miatt alakult ki és a nemzetközi utazási megkötések napról napra változnak. Csalódottak vagyunk hogy le kell mondanunk a részvételünket, de a munkaerőnk egészsége és biztonsága a legfontosabb számunkra. Már várjuk, hogy a jövőben részt vehessünk a GDC-n."

Ezzel párhuzamosan a Facebook is bejelentette távolmaradását a rendezvénytől, szintén a koronavírus nyújtotta kockázatok miatt. Mivel a cég egyre nagyobb hangsúlyt fektet a videojáték streamingre, így tőlük is számíthattunk volna néhány izgalmas bejelentésre.

"Továbbra is tervezzük, hogy megosztjuk azokat az izgalmas bejelentéseket, amiket a show-ra terveztünk, ezúttal videókban, Q&A szekciókban és egyéb módokon, és az is tervben van, hogy ugyan távolról, de megtartjuk a GDC partner találkozóinkat az következő hetekben."

A koronavírus miatt az Mobile World Congresst már lefújták, és a következő konzolgeneráció gyártása is kérdéses.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)