Hirdetés

Guitar Hero Live - megtévesztő reklámért perelik a kiadót

|

Egy vásárló keményen nekimegy az Activisionnek a Guitar Hero TV kapcsán.

Hirdetés

A kiadó még idén júniusban jelentette be, hogy 2018 decemberében véget vet a Guitar Hero Live online játékmódjának, vagyis a GHTV-nek.

Hirdetés

Az alapvetően is vegyes fogadtatásban részesült lehetőség megszűnésével az elérhető dalok nagyobb része (egyes források szerint közel 92%-a) soha többé nem lesz játszható így a Live-ban.

A Robert Fishel nevű amerikai vásárló úgy gondolta, hogy hatalmas lehúzás ez az Activision részéről, hiszen ő tavaly szeptemberben vette meg a játékot, és akkor még szó sem volt ilyen megkötésekről és a GHTV megszűnéséről.

Fishel ezért pert is indít Los Angelesben, amelyben arra hivatkozik, hogy a játék több pontban is megszegi így a különböző ígéreteket a szolgáltatással kapcsolatban. A kereset lényege tehát a megtévesztő reklám lenne, illetve Fishel azt is kifejtette, hogy nyilván még a kedvezményes áron sem vette volna meg a játékot, ha már akkor tudta volna, hogy a dalok 92%-ával nem fog tudni játszani.

Érdekes ügy alakulhat ki ebből a keresletből, hiszen kiadóként ugyan nem köteles az Activision a végtelenségig fenntartani a szolgáltatást, viszont a licencektől függően a korábbi GHTV-exkluzív dalokat például elérhetővé tudnák tenni az alapjátékban. 

Ti mit gondoltok, mi lenne az ésszerű megoldás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)