Hirdetés

Hiába az idei év egyik nagy blockbustere, a Tenet továbbra sem teljesít jól a kasszáknál

|

Christopher Nolan vadonatúj alkotása eddig nem termelt túl sok pénzt az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Számos videojáték és film megjelenése lett eltolva, mivel a koronavírus alaposan keresztbe tett a különböző stúdióknak, és könnyen lehet, hogy számíthatunk még ilyen csúszásokra a jövőben is. Szerencsére azért akadnak olyan alkotások, amelyek még a világban tomboló járvány ellenére is meg tudtak érkezni közénk, ilyen például az Eredet rendezőjének újdonsága is, ami a tengerentúlon bizony elég keveset hoz a Warner Bros. konyhájára.

Hirdetés

A hírek szerint a Tenet mindössze 6,7 millió bevételt termelt az Egyesült Államokban a premiert követő második hétvége során, ami kifejezetten gyenge teljesítménynek nevezhető, főként úgy, hogy egy sokak által várt blockbusterről van szó. A Warner Bros. közlése szerint ez nagyjából 29%-os csökkenést jelent a nyitóhétvégéhez képest, így könnyen kiszámolható, hogy a film körülbelül 9,5 millió dollár bevételt hozott a megjelenésekor az USA-ban.

Világszinten 207 millió dollárnál jár a film, ami egyelőre még masszív bukásnak tekinthető. A bevételek egy részét ugyebár a mozik és a forgalmazók nyelik le, a 200 milliós forgatási költség mellé pedig a Tenet marketinges költségeit is oda kell csapni. Így jöhet ki a mozis matek végén az, hogy a film nagyjából 450-500 milliós bevétel környékén lesz csak nullszaldós. 

A számok nyilván azért is alakultak ilyen rosszul, mert bár egyes mozik nyitva tartanak az Egyesült Államokban, de New York és Las Angeles városaiban például még most is lakat van a mozikon. Korábban némi háborgást okozott, hogy a Warner Bros. nem engedte, hogy az USA-ban az autós mozik tűzzék műsorukra a filmet (így értelemszerűen azokban a városokban is meg lehetne nézni a Tenetet, ahol a hagyományos mozik nem nyithatnak ki), de most nagyon úgy tűnik, a stúdió megváltoztatja döntését. 

Mindenesetre annyi bizonyos, hogy a Tenet főpróbája anyagi szempontból nem vált be a Warnernek, jól mutatja ezt az is, hogy egészen decemberig tolták el a Wonder Woman 1984 bemutatóját

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)