Hirdetés

Hihetetlen előfizetői számot dobott be egy elemző az Xbox Game Pass kapcsán

|

Michael Pachter jóslata szerint a Microsoftnak nincs semmi félnivalója, dúskálni fog a pénzben a következő években.

Hirdetés

Június elsején lesz hét éve, hogy elindult a Microsoft előfizetéses szolgáltatása, a kezdetben csak az Xbox One konzolcsaládra, később a PC-re, a generációváltással pedig a Series konzolokra is kiterjesztett, sőt még a cloud gaming felé is nyitó Xbox Game Pass. Népszerűsége jórészt abból fakad, hogy egy rakás játék már a megjelenés napján bekerül az egyre csak hízó katalógusba (az évek során több cím érkezett, mint ahány távozott), beleértve a Microsoft sajátjait is.

Ennek köszönhetőn 2020 áprilisában 10 millió, fél évvel később 15 millió előfizetőről számolhattak be a redmondiak. Ez a szám 2021 januárjára 18 millióra növekedett, egy év múlva pedig már a 25 milliós mérföldkövet is lehagyta. A legutóbbi, 2024. februári adatok alapján 34 millió előfizetőnél jár a szolgáltatás.

Hirdetés

Ha hihetünk Michael Pachternek, a Wedbush Securities videojátékos témában gyakran megszólaló elemzőjének, akkor lesz ez még sokkal több is, meggyőződése szerint 10 éven belül netflixi magasságokban fog járni a Game Pass, vagyis az előfizetők száma meghaladja majd a 200 millió főt.

Olyannyira biztos ebben, hogy akár fogadni is hajlandó lenne.

"Bárkivel kész vagyok fogadni - ígérem, fizetek. Tíz éven belül meglesz a 200 millió. Nagyon elkötelezettek, hogy megcsinálják [mármint a Microsoft], és nem hiszem, hogy elfogytak volna az új előfizetők."

Érdekes lesz majd 2034-ben összevetni a valóságot Pachter jóslatával, főként annak tükrében, hogy milyen nagy horderejű változások zajlanak jelenleg is az iparban. Az például a napnál is világosabb, hogy a Microsoft már nemcsak a hagyományos értékesítési modellt kész meghaladni, de az a felfogást is, mely szerint a házon belül fejlesztett játékoknak feltétlenül egy platformon vagy ökoszisztémán belül kell maradniuk. Talán beválik, talán nem, és a Nintendo által járt régi ösvény, vagy a Sony közbülső megoldása (óvatosabb nyitás) bizonyul helyesnek, mi nem vagyunk elemzők, hogy jóslatokba bocsátkozzunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)