Hirdetés

Hivatalos: drágul az Xbox Series X és az Xbox Game Pass is

|

Évekig kitartott a Microsoft a korábbi árazás mellett, de most már kénytelen meglépni az áremelést.

Hirdetés

Miközben a Sony már tavaly megemelte a PlayStation 5 árát, a Microsoft ezt kihasználva hangoztatta, hogy az Xbox Series konzolok ellenértéke és a Game Pass szolgáltatás díja is változatlan marad - hozzátéve, hogy ez nem maradhat örökké így. Most megtudtuk, mikorra várható az emelés, és nagyjából milyen mértékű lesz.

The Verge érdeklődésére válaszul Kari Perez, az Xbox kommunikációs vezetője elmondta, hogy az Xbox Series X augusztus 1-től fog drágulni "a legtöbb európai piacon" (valószínűleg Magyarországon is, de ez még nem biztos): 549,99 euróért kínálják majd, egy szintre kerül a PlayStation 5-tel. Az Xbox Series S ára nem nő, a mostani 512 GB-os modell mellé jön majd a drágább, fekete, 1 TB-os változat.

Hirdetés

Az Xbox Game Pass viszont július 6-ától világszerte drágul, nálunk 4790 Ft-ra fog emelkedni az Ultimate ára (ez 600 forintos emelést jelent), és 3190 forintra a csak konzolon használható előfizetésé (ez pedig 190 forintosat). A PC Game Pass ára marad a korábbi szinten.

Az aktív előfizetőknek augusztus 13-áig nem emelik a havidíját, az újak viszont július 6-tól már az új árakat látják. Aki még tud feltöltőkártyát venni valahol, az nyilván azon az áron fizethet elő, amennyit a kártyáért kiadott, csak annak lejárta után lesz kénytelen az emelt árat benyelni.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)