Hirdetés

Hivatalos: ellehetetleníti a Sony a régi PlayStation játékok digitális vásárlását

|

Nyárig nyert időt, aki a PlayStation 3, a PlayStation Vita, esetleg a PlayStation Portable címeivel egészítené ki digitális játékkollekcióját.

Hirdetés

Mint oly sok mindenben, a videojátékok megőrzésének kérdésében is eltérő filozófiát követ a Microsoft és a Sony. Míg az előbbi videojátékos részlege - nem tudni, hogy a vezetők meggyőződése miatt, vagy esetlen valamilyen nem publikus piackutatás hatására - az Xbox One életgörbéjének közepétől fogva számottevő erőforrásokat fordított arra, hogy minél több játék váljon visszafelé kompatibilissé, akár több konzolgeneráción átívelve, addig a Sony néhány kiválasztott klasszikus újrakiadását (akár remaster vagy remake formájában) leszámítva hamar elengedte a korosodó alkotások kezét.

Igaz, hogy majd' mindegyik PS4-es cím fut PS5-ön is, de ami PS3, valamint PSP és PS Vita kézikonzolok könyvtárával való bánásmódot illeti, annak nehéz meglátni a napfényes oldalát. Hacsak azt nem értelmezhetjük pozitívumként, hogy a most már hivatalos döntés fényében erőforrások szabadulnak fel a cégen belül.

Hirdetés

Tetszik vagy sem, igaznak bizonyult a korábbi szivárogtatás, július 2-án tényleg leállítja a PS3 és a PSP digitális játékboltjait a Sony, augusztus 27-én pedig ugyanígy megvásárolhatatlanná válnak a PS Vita játékai. Ezzel párhuzamosan az alkalmazásokon belüli pénzköltés lehetősége is megszűnik, valamint ajándékkártyákat sem lehet beváltani. A korábban ily módon a fiókunkhoz adott összeg nem enyészik el, a virtuális pénztárcánkban marad, de csak és kizárólag PS4-es, illetve PS5-ös tartalmakra lehet majd elkölteni.

Fontos, hogy a Sony nem veszi el senki megvásárolt játékát. Ezeket mindhárom bolt bezárását követően is le lehet majd tölteni, a DLC-kkel együtt, valamint a játékkódok és PS Plus voucherek aktiválásának lehetősége is megmarad. Sőt, a PS Plusszal járó ingyenes címeket is bezsákolhatjuk, lehúzhatjuk és installálhatjuk, természetesen csak addig, amíg tart az előfizetés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)