Hirdetés

Hivatalos: megvette a Microsoft az Activision Blizzardot, Phil Spencer üzent a játékosoknak

|

Órákkal azután, hogy az utolsó akadály is elhárult a felvásárlás elől, a Microsoft lezárta az üzletet, így mostantól az övé a világ egyik legnagyobb kiadójának minden szellemi terméke, stúdiója, technológiája.

Hirdetés

Napok óta arról pusmogtak jól értesült bennfentesek, hogy október 13-a lesz a nagy nap, amikor a Microsoft bejelenti, hogy véget ért a 21 hónapig tartó kálvária, és bekebelezte az Activision Blizzardot. Bár a néphagyomány szerint a péntek 13-a balszerencsét hoz, Phil Spencerék ünnepelhetnek, de nemcsak ők, hanem Bobby Kotickék is, hiszen a Call of Duty és a World of Warcraft kiadója vágyta az akvizíciót.

A brit versenyhatósát utolsóként még a délelőtt folyamán áldását adta a 68,7 milliárd dolláros üzletre, a felek pedig nem is húzták az időt, véglegesítették a megállapodást, és kevéssel ezelőtt egy valószínűleg már jó előre elkészített trailerrel, valamint Phil Spencer írásával az Xbox Wired oldalán tájékoztatták a tűkön ülő gamereket a nagy hírről, aminek bizonyára lesz, aki örül majd, lesz, akit elszomorít, és persze azzal sincs gond, ha valakit teljesen hidegen hagy.

Hirdetés

A Microsoft Gaming feje azzal kezdi mondandóját, hogy szeretik a játékokat, szeretnek játszani, játékot fejleszteni, és tisztában vannak azzal, milyen sokat jelentenek a játékok mindannyiunknak. Ma hivatalosan is az Xbox részeként üdvözölheti az Activision Blizzardot, amely a valaha volt legnépszerűbb franchise-ok közül többnek is a kiadója, a stúdiói pedig a Pitfalltól a Call of Dutyig, a WoW-tól az Overwatchig és a Candy Crush Sagától a Farm Heroes Super Sagáig szerte a világban kitolták a gaming határait a játékosok számára. Ő maga pedig régóta csodálja az Activisiont, a Blizzardot és a Kinget, valamint a játék- és szórakoztatóiparra, sőt a popkultúrára gyakorolt hatásukat.

Innentől egy csapatként folytatják, tanulni és innoválni fognak, valamint teljesíteni az ígéretüket, hogy még több emberrel ismertetik meg a játék élvezetét és gaming közösségét. Mindezt olyan munkahelyi kultúrával párosítva, amely arra ösztönöz mindenkit, hogy a legjobbat hozza ki magából, ahol mindenkit szívesen látnak. Mindennek pedig a játékosok alkotják majd a centrumát, minden róluk fog szólni, figyelnek a visszajelzéseikre, olyan közösséget építenek, ahol mindenki önmaga lehet.

Az Európai Bizottságnak tett ígéretüket beváltva már a mai nappal elkezdik a munkát, hogy az Activision Blizzard játékait hozzáadhassák a Game Pass, valamint azok a felhőszolgáltatások katalógusaihoz, amelyekkel korábban megállapodtak. A következő hónapokban fogjuk majd megtudni, hogy mi mikor lesz elérhető.

Végezetül azt üzente az Activision, a Blizzard és a King játékait kedvelő gamerek millióinak, hogy megtisztelő őket a közösségük tagjai között tudni, és mindenkit szívesen látnak, akár Xboxon, PC-n, PlayStationön, Nintendón vagy mobilon játszanak.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)