Hirdetés

Így alakultak az Xbox Series X/S és a PlayStation 5 eladásai az ötödik héten

|

A VGChartz összehasonlította az új generációs konzolok eladásait egymással, és viszonyításképp a Nintendo Switch adatait is mellérakta.

Hirdetés

Öt hét telt el azóta, hogy megérkeztek a PlayStation 5 és az Xbox Series X/S konzolok. Azóta folyamatosan figyelte a VGChartz az eladási adatokat, melyek alapján a globális eredmények egészen érdekesen alakultak. A Nintendo Switch a maga idejében lendületesebb rajtot vett, mint a zöldek új gépei.

Hirdetés

A globális eladási számok a következőképp alakultak:

  1. PS5: 3 733 146
  2. Switch: 2 329 638
  3. XSXIS: 2 009 716

A PlayStation 5 lekörözte a Switchet és az Xbox Series X/S gépeket életciklusa első 5 hetében, ami egyben azt is jelenti, hogy a Sony konzolja uralja az új generációs piacot. Ha átnézünk az amerikai piacra, ott egy kicsit más a helyzet. Az Egyesült Államokban az Xbox Series X/S jobban (ha nem is sokkal) szerepelt, mint a Nintendo konzolja.

Európában is magabiztosan vezet a Sony, hiszen 1,3 millió eladott PlayStation 5-re mindössze 533 ezer Xbox Series X/S jutott, a Switch pedig kontinensünkön is a második helyet szerezné meg a maga hajdani 601 ezres nyitányával.

A japán piacon ellenben a Switch verhetetlen, a PS5 226,5 ezres eredménye sehol sincs a Nintendo hibrid konzolja által ugyanennyi idő alatt elért 565 ezréhez képest. A Microsoftnak pedig a jelek szerint ebben a generációban sem terem majd a szigetországban túl sok babér, hiszen még nem érte el a 32 ezret az ott értékesített új Xboxok száma.

Ti beszereztétek már valamelyik új generációs konzolt? Vagy ha még nem sikerült, akkor melyiket tervezitek megvásárolni a későbbiekben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)