Hirdetés

Itt a FIFA korszak vége, máris nagy leépítést tervez az EA Sports

|

Belsős levelezésekből derült ki, hogy az EA Sports saját ügyfélszolgálatos munkatársainak hamarosan távoznia kell.

Hirdetés

Az elmúlt hetek egyik legfontosabb híre volt, hogy több évtized után az EA Sports megszakította a kapcsolatát a FIFA szervezettel, ami azt jelenti, hogy az 1993 óta futó sorozat a következő kiadásától kezdve már EA Sports FC néven jelenik majd meg.

Sajnos nem ez az egyetlen fontos változás az cégnél, ugyanis most egy belső levelezésből kiderült, hogy a cég vezetősége az alkalmazottak között is átszervezést szervez, amely leginkább az ügyfélszolgálatos kollégákat fogja negatívan érinteni.

A cég egyik alkalmazottja a Kotakunak küldte el azokat az e-maileket, amelyekből kiderül, hogy az EA Sports austinban működő irodája hamarosan komoly leépítésen megy majd keresztül, ugyanis az ügyfélszolgálat nagy része valószínűleg ki lesz szervezve.

Hirdetés

A cég ezt a skálázhatósággal és a hatékonysággal magyarázza, de aki olvasott már ilyesmi levelet, az jól tudja, hogy bejáratott panelekről van szó:

"Folyamatosan igyekszünk fejlődni és jobb ügyfélszolgálatot biztosítani a rajongóinknak. Annak érdekében, hogy csökkentsük a komplexitást és növeljük a hatékonyságunkat, rugalmasságunkat, skálázhatóságunkat, megszüntetjük ezeket a szerepköröket Austinban."

A levél szerint Írországban is hasonló változásokat terveznek és a galway-i iroda egyik alkalmazottja meg is erősítette a Kotakunak, hogy egy rövidre fogott Zoom konferencia keretében közölték a hírt az alkalmazottakkal, mely szerint a pozícióikat áthelyezik Indiába és Romániába. Az érintett alkalmazott szerint ez nagy valószínűséggel nem a hatékonyságról szól, hanem spórolásról, ami talán arra is adhat magyarázatot, hogy a cég miért szeretné annyira, hogy felvásárolják őket.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az EA egyik szóvivője reagált a Kotaku megkeresésére és elárulta, hogy ez a változtatás nem áll semmiféle kapcsolatban az EA Sports FC bejelentésével vagy bármilyen más hozzájuk köthető sorozattal és megismételte, hogy ez kizárólag a cég működésének hatékonyságát szolgálja.

Sajnos ez a fajta kiszervezés az informatika világában teljesen megszokott dolog és ha így nőnek tovább a videojátékos kiadók, akkor sajnos ezen a piacon is hamar bevett szokássá válhat, ami igen szomorú, ha belegondolunk, hogy pont az utóbbi időben indult meg igazán a harc a jobb munkahelyi körülményekért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)