Hirdetés

Itt is pusztít a tech-szektor leépítési hulláma: több száz embert küld el a Unity Engine-t fejlesztő cég

|

A Unity jelenleg az egyik legnépszerűbb game engine a világon, de a profitábilis működés ellenére rengeteg embert készülnek leépíteni.

Hirdetés

Az idei év egyik legelszomorítóbb trendje, ahogyan a különböző nagyobb tech cégek ezerszámra építik le az alkalmazottakat a jelenlegi szorult gazdasági helyzetre hivatkozva és ez alól sajnos már a játékipar sem képez kivételt. Januárban a Unity már eleresztett 300 embert, most viszont egy újabb, sokkal nagyobb hangvételű leépítésre készülnek.

Hiába sikerült tavaly egy nagyon jó évet zárnia a game engine-t fejlesztő cégnek, a Wall Street Journal cikkéből kiderül, hogy a Unity a közeljövőben nem kevesebb, mint 600 embertől készül megválni, valamint 28 irodát fognak bezárni az elkövetkező pár évben, azt remélve, hogy ezzel csökkentik a cég ökológiai lábnyomát is.

Hirdetés

Ez persze nem jelenti azt, hogy a cég felét leépítették volna, hiszen még így is nagyjából 7000 alkalmazott marad a cégnél, de ettől függetlenül szomorú, hogy csak az elmúlt egy évben nagyjából ezer embertől megváltak, ha a tavaly júniusi leépítést is hozzászámoljuk.

Azért is különös ez a tendencia, mert más tech cégekkel ellentétben a Unity-nek a tavalyi évvel kifejezetten jól ment a sora, arról nem is beszélve, hogy a világ egyik legnépszerűbb game engine technológiája, amire olyan közismert játékok épülnek, mint a Sons of the Forest vagy a Genshin Impact.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)