Hirdetés

Jelentős mértékű elbocsátásokra és megszorításokra készül a Disney

|

Sajnos költséget kell csökkenteni, hiába fut egyre jobban a Disney+

Hirdetés

Bob Chapek, a Disney ügyvezető igazgatója nem sokkal a cég harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó beszámolójának közzététele után, egy az alkalmazottaknak küldött levélben bejelentette, hogy kezdetét veszi a cégnél egy jelentős mértékű költségcsökkentési folyamat, ami sajnos a toborzás beszüntetésével, az utazások korlátozásával és elbocsátásokkal is jár. Sajnos az eredmények nem lettek túl fényesek, és a részvényesek sem kifejezetten boldogok.

Pénzügyi elemzők szerint 2024-ben jöhet legközelebb javulás, addig hasonlóan kiábrándító számokat fogunk látni. Bár a Disney+ előfizetőinek száma nőtt, a cég streaminggel foglalkozó ága 1,47 milliárd dolláros veszteségről számolt be.

Hirdetés

Chapek belsős üzenete szerint alaposan átvilágítják a Disney minden divízióját, spórolnak, ahol csak tudnak, és felkészülnek a jövőre, de nem titkolta, hogy a továbbiakban kevesebb erőforrással fognak dolgozni. Arról egyelőre nem beszélt, hogy filmeket, sorozatokat elkaszálnak-e, de látva, mennyi minden készül épp, mennyire belendültek a Star Wars és a Marvel sorozatokkal meg egyéb tartalmakkal, nem lepődnénk meg, ha követnék a Warner Bros. Discovery példáját. Valószínű, hogy biztosra fognak menni, és nem vállalnak be kockázatos projekteket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)