Hirdetés

Kalifornia kormányzóját azzal vádolják, hogy beavatkozott az Activision elleni perbe

|

Az Activision-Blizzardot beperlő minisztérium azzal vádolja Kalifornia kormányzóját, hogy megpróbálta a kiadó javára befolyásolni a jogi folyamatot.

Hirdetés

Már nagyon régóta húzódik az a per, amit a kaliforniai munkaügyi hatóság akasztott az Activision-Blizzard nyakába, miután több éves nyomozás után fény derült arra, hogy mennyire szörnyű munkahelyi körülmények uralkodnak a cég egyes részeiben.

A kiadó azóta rengeteg fronton küzd a túlélésért, igyekeznek átalakítani a leginkább kritizált folyamataikat, valamint nagyon sok pénzt ölnek abba, hogy elsimítsák az ellenük folyó számtalan pert, de most megint úgy tűnik, hogy egy újabb kétes üggyel kell szembenézniük.

Hirdetés

A Bloomberg szerint Melanie Proctor, a Department for Fair Employment and Housing vezető jogi asszisztense nemrég lemondott a pozíciójáról arra hivatkozva, hogy szerinte Gavin Newsom kormányzó bocsájtotta el a főnökét, Janette Wippert, amiért ő nem engedte, hogy beavatkozzon az Activision elleni perbe.

Gavin Newsom

Proctor szerint a kormányzó az elmúlt hetekben egyre közelebbről figyelte a hatóság munkáját, illetve fokozatosan igyekezett úgy beavatkozni a döntéshozatalba, hogy az az Activision érdekeihez igazodjon:

"Ahogy újabb sikereket értünk el az állami tárgyalásokon, egyre gyakrabban fordult elő valamiféle közbeavatkozó lépés oly módon, hogy az az Activision jogi képviseletének akaratát tükrözze. A kormányzó többször is követelte, hogy előre megismerhesse a perre vonatkozó stratégiánk következő lépéseit."

Newsom kommunikációs igazgatója, Erin Mellon természetesen elutasítja ezeket a vádakat és a kormányzó csapata kitart amellett, hogy ők teljes mértékben támogatják a kaliforniai alkalmazottak diszkriminálása elleni küzdelmet.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)