Hirdetés

Képzelhetitek, mit reagált a Nintendo, amikor a Microsoft fel akarta vásárolni

|

Még az első Xbox megjelenése előtt volt egy ilyen ötlete a Microsoft fejeseinek.

Hirdetés

Most, hogy a Microsoft bekebelezte az óriási Zenimaxot (vele együtt pedig a Bethesdát), okkal érezzük úgy, hogy már semmi nem elképzelhetetlen, de azért nem számítunk rá, hogy más nagy kiadókra is lecsapnak a redmondiak a közeljövőben - egy idő után a hatóságok is beleszólnának ebbe. 20 évvel ezelőtt, az első Xbox megjelenése előtt már volt egy hasonló kör, amikor a Microsoft fejesei felbátorodtak, és komoly konkurenseknek tettek ajánlatot.

Ezek egyike volt a Nintendo. Kevin Bachus, az akkori külsős kapcsolatokért felelős vezető elmesélte a Bloombergnek, hogy amikor találkoztak a japán cég illetékeseivel, és felvetették nekik az ötletet, a nintendósok egyszerűen kinevették őket.

Képzeld el azt, hogy valaki egy órán keresztül röhög rajtad. Na, nagyjából így zajlott az a meeting.

Hirdetés

Ugyancsak kudarccal zárult az a 2000 januárjában tartott találkozó, amin azt szerette volna elérni a Microsoft, hogy a Nintendo játékaihoz készíthessen hardvert. Már tudták, miből fog állni az Xbox, és úgy látták, a japánok játékgépe erejét tekintve jócskán alulmarad a Sony PlayStationnel szemben (a Nintendo 64 után, de a GameCube előtt járunk), így logikus lenne részükről külsős segítséget kérni.

A cikkből az is kiderült, hogy a Microsoft megkörnyékezte az Electronic Artsot, a Square-t, és az akkor még élő Midway-t is, hasonló eredménnyel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)