Hirdetés

Két éve készülő Deus Ex játékot kaszált el az Eidos Montréal, súlyos leépítésekre került sor

|

A Square Enixtől az Embracer Grouphoz átkerült stúdiótól 97 embert küldtek el.

Hirdetés

Az Embracer Group, ami éveken át látszólag válogatás nélkül vásárolt fel stúdiókat és jogokat, tavaly komoly bajba került: a csoport bejelentette, hogy egészen 2024 márciusáig sorra bocsát el embereket egyes divízióitól, illetve állít le fejlesztés alatt álló projekteket, mert komoly anyagi problémák léptek fel, amiket csak így lehet megoldani - vagy még így sem.

A következő áldozat az Eidos Montréal, amely 2022 augusztusában került az Embracerhez a Square Enix egy másik nyugati stúdiójával, a Crystal Dynamics-szel, valamint a Deus Ex és a Tomb Raider jogaival együtt. Már azon év novemberében felmerült, hogy formálódik egy új Deus Ex, ám most úgy tűnik, ebből már semmi nem lesz.

A fejleményekről akkor beszámoló Jason Schreier írta meg a Bloombergre, hogy a két éve készülő projektet leállították, majd ezt követően maga az Eidos Montréal jelentette be közleményben, hogy állománya 97 fővel csökkent.

Hirdetés

Az utolsó Deus Ex játék 2016-ban jelent meg, ám a Mankind Divided alcímet viselő alkotás eladási számairól, és így sikerességéről csak annyit tudunk, elődjével, a Human Revolutionnel együtt összesen 12 millió példányt adtak el.

A sorozat következő részének fejlesztése a stúdióhoz közeli források szerint idén kezdődött volna el, eddig csak a tervezés zajlott.

Az Eidos Montréal legutóbbi játéka a 2021-es Marvel's Guardians of the Galaxy, ami kiváló volt és rengeteg elismerést kapott, ám a Square Enix által elvárt számokat nem tudta hozni.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)