Hirdetés

Kiderült, hogy mennyi Xbox Series X|S konzolt tudott eddig eladni a Microsoft

|

A Sony megnyugodhat, mivel továbbra sem olvadt el az előző generációból megörökölt előnye.

Hirdetés

Még az Xbox One idején felhagyott a Microsoft az eladási mutatók közlésével, miután egyre nagyobb hátrányba került az olcsóbb, erősebb, valamint exkluzívok terén jobban ellátott PlayStation 4-gyel szemben. A verseny állásán már a később megejtett hardveres frissítésekkel sem változott semmi, hiába múlta felül az Xbox One X minden tekintetben a PlayStation 4 Prót. A konzolpiac alapszabálya ugyanis továbbra is a régi maradt: minden a tartalmon múlik.

Ezt belátva a generáció vége felé a redmondiak bevásárlásba kezdtek, sorra szipkázva fel ígéretes stúdiókat, majd komoly múltú kiadókra is rámozdultak a Bethesda és az Activision Blizzard képében, s míg az új, immáron kilencedik konzolgeneráció kezdetén úgy tűnt, sikerül lépést tartaniuk legfőbb riválisukkal, ez az illúzió hamar szertefoszlott. Az olló akkor kezdett el látványosan kinyílni, amikor a 2022-es évet egyetlen AAA kategóriás megjelenés nélkül bekkelte ki az Xbox.

Hirdetés

Természetesen nem maradt következmények nélkül egy ekkora malőr: miközben már az 50 milliomodik PlayStation 5 is gazdára talált, az eladott Xbox Series X és Series S konzolok összesített száma a Sony eredményének durván a fele csupán. A 2:1-es arányra egyébként most sem a Microsoft adataiból derült fény, hanem a Take-Two pénzügyi beszámolójából, amely szerint úgy léptünk át 2024-be, hogy már 77 millió kilencedik generációs konzol volt forgalomban. Mivel a Sony számai novemberiek, és biztosra vehetjük, hogy az ünnepi szezonban is leemeltek "egy-két" példányt a vásárlók a polcról, kijelenthető, hogy 27 milliónál kevesebb Xbox Series X|S fogyott a konzolok 2020. novemberi rajtja óta.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)