Hirdetés

Kimászott a gödörből a játékipar

|

A 2023-as megjelenések lendületbe hozták az iparági bevételeket.

Hirdetés

Aki követi a tech iparral kapcsolatos gazdasági beszámolókat, annak nem újdonság, hogy a pandémia lecsengése és a világgazdasági bizonytalanságok a mélybe taszították a számítástechnikai eszközök és az azokkal kapcsolatos szolgáltatások iránti keresletet, ám a jelek szerint a játékipar már ismét gyarapodásnak indult.

A Newzoo piackutató cég legfrissebb előrejelzése alapján ugyanis 2023-ban 2,6%-al fogja növelni a bevételeit a szektor, 187,7 milliárd dollárt kasszírozva.

Hirdetés

Ez pedig jelentős előrelépés a 2022-es évhez képest, amikor is 5 százalékos visszaesést könyvelt el az iparág. A Newzoo szerint az idei fellendülés kulcsa a konzolok eladásaiban keresendő, amelyek 7,4%-kal lódultak meg, valamint az is jót tesz a mérlegnek, hogy 2023-ban végre sűrűn érkeznek a nagy érdeklődést kiváltó játékok is.

"Számos várva várt, de korábban elhalasztott cím jelent meg 2023-ban, a második félévben pedig továbbiak debütálása várható, miközben végre az új konzolok kínálata is utolérte a keresletet."

- nyilatkozta a Reutersnek Tom Wijman, a piackutató cég elemzője. Habár minden játékos joggal örvendhet a sorban érkező AAA-nagyágyúknak és a közel három év után végre polcról is levehető PlayStation 5-nek, az igazi pénzcsináló bizony még mindig a mobilos platform: a Newzoo arra számít, hogy 2023-ban az itt elérhető címek termelik majd a teljes gaming szektor bevételeinek 50%-át. Emellett a kutatás arra jutott, hogy a cloud gaming műfaja is egyre népszerűbb, így az idén már 43,1 millióan fizethetnek a távoli hardvereken tolt játékokért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)