Hirdetés

Kiröhögték a Ubisoftot, amikor felvásárlásról akart tárgyalni

|

Nincs most olyan jó állapotban a kiadó, hogy kapkodjanak utána más, nagyobb vállalatok.

Hirdetés

Még az is elképzelhető, hogy ha a Microsoftnak nem sikerül megszereznie az Activision Blizzardot, a Ubisoft lesz a következő kiszemeltje - lehet, hogy ezen felvásárlást kevésbé elleneznék a különböző  régiók illetékes szervezetei, pedig a francia kiadónak van pár elég ütős franchise a birtokában. 

Most azonban mégsem bíznak benne a játékiparban, 2022 ugyanis kiábrándító pénzügyi eredményeket hozott. Az egyetlen játék, a Mario + Rabbids: Sparks of Hope, aminek több millió példányban kellett volna elkelnie, nem a vártnak megfelelően teljesített, a Just Dance is kifulladt, a többi tavaly megjelent cím meg külön említést nem érdemelt a beszámolóban.

Hirdetés

Az iparági bennfentes Jeff Grubb úgy értesült, hogy a Ubisoftot a vezetőség a céggel hasonló szintű kiadóknak ajánlotta fel felvásárlás vagy összeolvadás céljával, de a legtöbben kinevették Guillemot-ékat. Ami korábban a kiadó erőssége volt (hogy egy-egy projekten számos csapat dolgozik, a Skull & Boneson például 10), most már teher.

A Kotaku újságírója, Ethan Gach arról ír, hogy Guillemot levelet küldött a kollégáknak, amikben figyelmeztette őket, hogy a siker kizárólag rajtuk múlik, és a 2023-as év rendkívül fontos lesz a cég számára. Be kell tartaniuk mind a határidőket, mind a költségkeretet, hogy "visszatérhessenek a siker útjára". Belengetett E3-as bejelentéseket is.

Az Avatar: Frontiers of Pandora és az Assassin's Creed Mirage is javíthat a cég pénzügyi helyzetén, mindkettő kapcsán bizakodunk. Hogy ezen felül mi jön még idén, egyelőre kérdéses, de számíthatunk még egy-két meglepetésre - ahogy arra is, hogy az elmúlt egy éven belül elkaszált hét projekt mellé továbbiak csatlakoznak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)