Hirdetés

Közleményben reagált a Sony az Activision Blizzard felvásárlására, az exkluzivitás is szóba került

|

Kiderült, hogy mit vár el konkurensétől a PlayStation gyártója.

Hirdetés

Még a ZeniMax Media (Bethesda, id Software, Arkane stb.) bekebelezésénél is nagyobb horderejű ügylet az Activision Blizzard felvásárlása, ami teljesen átrajzolja a videojáték-ipar térképét, a jelentősége akkora (ebben a cikkben boncolgattuk), hogy ezt már a Sony sem hagyhatta szó nélkül.

A PlayStation konzolok gyártójának minden bizonnyal komoly fejtörést okoz a kedden bejelentett akvizíció, és nem csak azért, mert nagyot esett a részvényei árfolyama. Fennáll ugyanis annak a veszélye, hogy a platform elveszíti az egyik legjövedelmezőbb franchise-t. A Call of Duty: Vanguard annak ellenére is az élbolyban végzett tavaly, hogy csak novemberben jelent meg, és nem is sikerült túl jól.

Hirdetés

Minden bizonnyal ezért adott ki olyan közleményt a Wall Street Journalnek vállalat, amelyben szerződéses kötelezettségeire emlékezteti az Activision Blizzard leendő tulajdonosát, a Microsoftot.

"Azt várjuk, hogy a Mircosoft a szerződéses megállapodásoknak megfelelően jár el, és gondoskodik arról, hogy az Activision játékai multiplaform címek maradjanak."

Az említett szerződések minden bizonnyal a Sony és az Activision Blizzard között létrejött marketingmegállapodásokat takarják, ezek tették lehetővé, hogy bizonyos tartalmak teljesen vagy ideiglenesen PlayStation-exkluzívak legyenek. Érdemes megjegyezni, hogy az Xbox 360 idején hasonló együttműködés volt a Microsoft és az Activision Blizzard között.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Előfordulhat, hogy akár több évre előre szerződtek a felek, ha pedig így van, akkor a Microsoft minden bizonnyal azután is tiszteletben tartja a már megkötött megállapodásokat, hogy már lezárult az ügylet, és teljes kontrollt gyakorol az Activision Blizzard felett. Így tett a Deathloop és a Ghostwire: Tokyo kapcsán is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)