Hirdetés

Leépítik a Baldur's Gate remasterek fejlesztőit

|

Az Embracer Groupnál teljes gőzzel zajlanak a korábban beígért átalakítások, most a Beamdog számos munkatársát bocsátották el.

Hirdetés

Az Embracer Group az elmúlt években történt felvásárlásai hatására a videojáték-ipar egyik legnagyobb szereplőjévé vált, mára több mint 100 stúdióval és több, azokat gondozó kiadóval a szárnyai alatt, miközben olyan franchise-ok felett is megszerezte az irányítást, mint A Gyűrűk Ura és a Tomb Raider. Egy, a közelmúltban kútba esett szaúdi befektetés miatt azonban egyik pillanatról a másikra véget ért a féktelen növekedés időszaka, és a vezetésnek nem maradt más választása, mint szorosabbra húzni a nadrágszíjat.

Ennek a stúdióbezárásokkal, leépítésekkel és projektek törlésével járó átszervezésnek esett áldozatul az egykori BioWare-veteránok alapította Beamdog is, amelyet leginkább a Baldur's Gate és folytatása, az Icewind Dale, a Planescape: Torment, valamint a Neverwinter Nights újrakeverése miatt ismernek a játékosok.

Hirdetés

A kanadaiak legutóbbi alkotása, a '80-as évek rajzfilmjei előtt tisztelgő Mythforce mindössze néhány napja rajtolt el csupán egy hosszabb korai hozzáféréses periódust követően, de a csapat ahelyett, hogy a megjelenést ünnepelné, most a távozó kollégáknak segít összecsomagolni. Az Aspyr Media alá besorolt Beamdogtól ugyanis 26 főt küldtek el - írja a GameDeveloper LinkedIn-bejegyzések alapján. Többek között Misia Bloniarz társproducertől, Jill Hollett  grafikus munkatárstól és Erin McIntyre minőségbiztosítási menedzsertől is megváltak.

Ezzel valószínűleg nincs még vége a Volition bezárásával indult átszervezések sorának, ezért érdemes arra számítani, hogy a következő napokban, hetekben még számos hasonló hírről fogunk hallani. És talán arra is fény derül, hogy tényleg eladja-e az Embracer a 2021-ben 1,3 milliárd dollárért megvásárolt Gearbox Entertainmentet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)