Hirdetés

Lehet azon vitatkozni, hogy mennyire jó adapáció a The Last of Us sorozat, de azon nem, hogy mennyire érte meg megcsinálni

|

Hiába a homofóbia és a csalódott rajongók, a számok magukért beszélnek.

Hirdetés

Személy szerint nem nagyon akarok érdemben vitatkozni azokkal, akiket a férfiszerelem zavart a legjobban a PlayStation egyik legsikeresebb játékából készült adaptációban, ez legyen mindenkinek a maga baja, de azt megjegyezném, hogy kollégáimmal ellentétben - akik egyenesen imádták az HBO The Last of Us sorozatát - nekem sok gondom volt a látottakkal.

Nem ideológiai, még csak nem is a színészválasztás, sokkal inkább a történetvezetés tempója, néhol elnyújtott, máshol (például a végén) zavaróan összecsapott kapkodása tette tönkre számomra az élményt. Lehetne ezen órákon keresztül vitázni, én ízlésről nem nagyon szeretek, mert a szubjektív élményeket nehéz tényszerű érveléssel védeni. Ráadásul teljesen mindegy is, hogy én mit gondolok, vannak ugyanis objektív mércéi is egy alkotás megítélésének, ami végül minden esetben az érdemi döntések alapja. 

Hirdetés

Ezek ugyebár a számok. Ahogy statisztikai alapon kijelenthető, hogy A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi például nem nevezhető sikeresnek,  úgy az HBO (illetve a Warner Bros. Discovery) abszolút sikerként könyvelheti el produkcióját a legutóbb napvilágot látott eredmények szerint. Azt már korábban is tudtuk, hogy az évadzáró hatalmas siker volt, így sejteni lehetett, hogy impozáns mutatókkal jellemezhető az egész széria, a vállalat jelentéséből kiderült, hogy a The Last of Us átlagosan majdnem 32 millió nézőt zsákolt be epizódonként, csak az Egyesült Államokban. A legnézettebb cím lett az HBO Maxon Európában és Latin-Amerikában, és ezidő alatt a vállalat teljes streaming előfizetői bázisa márciusban 97,6 millóra nőtt, ez 1,6 milliós növekedést jelent december óta, így ez a szegmens most már nyereségesnek mondható.

Komoly változás előtt áll az HBO MAX, csak reménykedni merek benne, hogy a sorozatgyártás terén továbbra is képesek lesznek magas minőséget képviselni, mert egyéni ízlésről függetlenül nagy szükség van azokra az erős narratívával rendelkező sorozatokra, amiket gyártanak. Remélhetőleg a közönség továbbra is honorálja ezt. Még ha közben néha húzza is a száját.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)