Hirdetés

Leépítések lesznek a GTA atyjának új stúdiójánál - a budapesti iroda sem ússza meg

|

A bejelentés előtt nem sokkal nagyobb összeghez jutott a Lezlie Benzies alapította Build a Rocket Boy.

Hirdetés

Noha programozóként, játéktervezőként és producerként két évtizedet húzott le a Rockstar Gamesnél, valamint annak jogelődjénél, a DMA Design-nál, Leslie Benzies nem olyan körülmények között távozott a vállalattól, mint amilyenek a Grand Theft Auto sikerében játszott szerepe miatt megillették volna. A pereskedéssel zárult búcsút követően több céget is alapított, amelyek közül az amerikai és kínai befektetők által támogatott Build a Rocket Boy Gamesre irányult a legtöbb figyelem.

Az eredetileg Royal Circus Games néven futott stúdió központja a skóciai Edinburgh-ban található, de rendelkezik irodákkal Franciaországban és Budapesten is. Ezeken a helyszíneken két ígéretes projekt is formálódik: az Everywhere egy Unreal Engine 5-ös alapokra épülő, az alkotást és a kreativitást előtérbe helyező közösségi tér, míg a MindsEye egy tradicionális, AAA költségvetésű akció-kaland, ami az Everywhere-en belül kap majd helyet.

Hirdetés

A jelek szerint ezek megvalósításához az eddiginél kisebb személyi állomány is elég, mivel a NetEase-t is a befektetői közt tudó cég leépítést jelentett be annak ellenére, hogy az év elején 110 millió dollárnyi tőkeinjekcióhoz jutott. A PCGamesN úgy tudja, hogy február 19-én tájékoztatta a vezetés arról mindhárom iroda alkalmazottait, hogy karcsúsításra számíthatnak, elsősorban a kiadói, a minőség-ellenőrzési, valamint a művészeti csapatok érintettek.

A híreket később megerősítette Build a Rocket Games közleménye, mely szerint a vállalat komoly haladást ért el termékei fejlesztése során, ám most változtatásokra van szükség, hogy azzá az agilisebb stúdióvá tudjon válni, amely megfelel a projektek által támasztott igényeknek. Ezért tehát bár nehéz a döntés, számos munkatársnak mennie kell. A folyamat jelenleg is tart, és együttműködnek az érintettekkel, hogy segítsék őket ezekben a nehéz időkben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)