Hirdetés

Csődbe ment a Terraforming Mars fejlesztőcsapata

|

A népszerű tárasásjáték adaptációját fejlesztő stúdió anyagi problémákra hivatkozva végleg bezárta kapuit.

Hirdetés

Akik szeretik a társasjátékokat, azoknak jó eséllyel ismerősen csenghet a LuckyHammers neve, ugyanis nekik köszönhetjük a népszerű erőforrás menedzselős játék, a Terraforming Mars adaptációját is. A srácok azóta több VR játékot is készítettek, de sajnos egyik sem teljesített elég jól ahhoz, hogy fenntartsa a stúdiót.

Hirdetés

A stúdió alapítói, Dom Roussy és Marc-Antoine Pinard elárulták a csőd kapcsán, hogy a VR játékokkal hatalmas rizikót vállalt a cég, ami végül sajnos nem bizonyult szerencsés befektetésnek. 

"Nagyon büszkék vagyunk arra, amit az elmúlt öt év alatt sikerült elérnünk. Nagyon sok tehetséges és eltökélt emberrel dolgozhattunk együtt, ezúton is mindannyiuknak kívánjuk a legjobbakat a jövőben."

Ettől függetlenül egy közleményben biztosítottak mindenkit, hogy nem kell aggódni a cég kb. 70 alkalmazottjának miatt, segíteni fognak az elhelyezkedésben:

"Keményen dolgozunk azon, hogy az alkalmazottaink minél hamarabb új otthont találjanak, ahol folytathatják a kreativitásuk kiaknázását a játékok világában. Szerveztünk egy találkozót a nagyobb montréali stúdiókkal, hogy elősegítsük a váltást."

Mindig sajnálatos, amikor egy fejlesztőstúdió nem tudja folytatni a munkát, nagyon reméljük, hogy hamarosan tényleg minden dolgozó új helyen folytathatja a játékkészítést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)