Hirdetés

Már több EA Play előfizető van, mint Dánia lakossága

|

Steamen és PS4-en is sikernek bizonyult az Electronic Arts előfizetéses szolgáltatása, a kiadó szerint a további terjeszkedés is gyors lesz.

Hirdetés

Júniusban jelentette be a korábban PC-n Origin Access, Xbox One-on pedig EA Access néven ismert szolgáltatás újrabrandelését és kiterjesztését az Electronic Arts, ami az ősz folyamán meg is történt. Az újonnan szerzett PS4-es és steames előfizetők pedig új magasságokba repítették a szolgáltatást, immár az EA tudhatja magáénak a legnépesebb bázist a több platformon elérhető gaming előfizetések közül.

Erről Andrew Wilson és Blake Jorgensen beszéltek a kiadó befektetőinek tartott beszámoló alkalmával, ahol elárulták, hogy immár 6,5 millió ügyfelük van, ami szerintük közel sem a csúcsa annak, amit elérhetnek.

Hirdetés

"Az EA Play néhány napon belül élesedik a Microsoft Game Pass előfizetőinek is, és úgy hisszük, megvan rá a lehetőségünk, hogy megduplázzuk az előfizetői bázisunkat az elkövetkező tizenkét hónap folyamán"

- nyilatkozta az EA ügyvezetője.

Az Xbox platformon való megjelenésükről bővebben is beszéltek a kiadó vezetői, Wilson például kiemelte, hogy ezzel a partnerséggel jobban meg tudják szólítani a gamereket, mintha egyszerűen a Game Passban elérhetővé tették volna a játékaikat.

Blake Jorgensen, a cég pénzügyi vezetője természetesen abból az irányból közelítette meg a kérdést, hogy mit jelent a Microsoft Game Pass-hez való csatlakozásuk annak fényében, hogy az előfizetők áremelés nélkül kapják meg.

"A Microsoft szerette volna, ha az előfizetéses szolgáltatása részévé válunk, mi is nagyszerű lehetőségnek láttuk, aminek pozitív gazdasági hatása is lesz ránk nézve. (...) Nem adunk semmit ezzel kapcsolatban ingyen. A Microsofttal együtt találtunk egy megoldást, ami pénzügyileg mindkettőnknek megéri"

- mondta Jorgensen, aki kifejtette, miért járnak jól az Xbox gyártójától kapott pénz mellett az együttműködéssel.

"Az igazi cél, hogy megtaláljuk, hogyan növelhetjük a saját előfizetői bázisunkat és segíthetünk egyben a Microsoftnak növelni az övét. Ez egy nagyszerű partneri kapcsolat, amire úgy kell gondolniuk, hogy a játékipar szempontjából a játékelőfizetések kezdetén járunk, így mindent megteszünk, hogy megértessük a fogyasztókkal, ez kiváló lehetőség nekik arra, hogy nagyszerű áron ismerkedjenek meg új játékokkal, vagy játsszanak olyanokkal, amiket szeretnek."

- tette hozzá az Electronic Arts pénzügyi vezetője. A szolgáltatás jövőbeli sikeréért pedig a közeljövőben is aktívan tesz az EA, a napokban is hozzáadnak például egy jól sikerült játékot a kínálathoz.

Ti előfizetői vagytok valamelyik játékos csomagnak? Esetleg tervezitek, hogy kipróbáljátok valamelyiket a közeljövőben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)