Hirdetés

Mario is kiszáll: a Nintendo sem szállít többet Oroszországba

|

Újabb videojáték-ipari nagyágyú vezetett be szankciót az Ukrajnát lerohanó ország ellen.

Hirdetés

Mostanra valószínűleg már az orosz gamerek is érzik a szomszédban zajló háború következményeit, amelyek ugyan közel sem annyira súlyosak, mint az ukránokat ért támadások, de hosszú távon mégis komoly károkhoz vezethetnek.

Két nagy konzolgyártó, a Microsoft és a Sony is bevezette már a maga szankcióit, időközben pedig csatlakozott hozzájuk a harmadik játékos is.

Hirdetés

Az Al Jazeera beszámolója alapján a Nintendo is úgy döntött, hogy a belátható jövőben nem fog exportálni Oroszországba, amit azzal magyarázott, hogy ingadozóak a körülmények a szállítások logisztikája és a fizikai termékek értékesítése kapcsán. Ezen felül a japán óriás elhalasztotta az Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp című játékának megjelenését is, ami eredetileg április 8-án debütált volna.

Korábban egyébként a Nintendo kénytelen volt karbantartás alá helyezni az orosz eShop-ot, mivel problémák adódtak a fizetési rendszer körül. Habár a vállalat hivatalos magyarázata alapján úgy tűnik, hogy leginkább üzleti okai vannak a szankciónak, most már gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy mindhárom nagy konzolgyártó kiállt Oroszországgal szemben.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)