Hirdetés

Még egy gyomros 2023 végére: most éppen a Duke Nukem és a Ghostrunner stúdióit építik le

|

Az Embracer képviselője még csak megerősíteni sem volt hajlandó a kirúgások tényét.

Hirdetés

Az Embracer Group ismét megszabadult egy méretes csapat játékfejlesztőtől. Ezúttal a 3D Realms és a Slipgate Ironworks (ők voltak a Ghostrunner egyik társfejlesztői) embereit dobták ki, bár azt egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy mennyi dolgozóról is van szó.

A leépítés hírét onnan tudjuk, hogy az érintett személyek Twitteren meséltek a helyzetről. Maga Scott Miller, a 3D Realms alapítója is hallott a dologról, bár Miller már nem dolgozik a stúdióval. Az ipari veterán sem tudott konkrét számokat mondani, de állítása szerint a "cég felét" kirúgták. 

Az elbocsájtott alkalmazottak között több központi csapattag is volt, és a leépítés látszólag érintette a 3D tervezőktől, a programozókon át, a UI/UX építőkig mindenkit.

Hirdetés

Amikor az IGN.com utánakérdezett a helyzetnek az Embracer Groupnál, akkor egy meglepően ködös választ kaptak.

"Nem kommentálunk pletykákat és spekulációkat."

A cég képviselője tisztázta, hogy nagyszabású átalakítás van folyamatban, mely során csapatokat és projekteket is kaszálhatnak. Legközelebb akkor fognak pontos információkkal szolgálni a helyzetről, amikor azt egy törvény vagy a negyedéves jelentés megkívánja.

Meglepően rideg válasz, de nehéz úgy bujkálni, hogy a dolgozók fent vannak a közösségi oldalakon, és hangot adnak csalódottságuknak. Akárhogy is, a számok tovább pörögnek a videogamelayoffs.com oldalán, ami nem teszi túl ünnepivé a december végi hangulatot.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)